Change language: EN|BM

Cadangan hidangan: 4-6 orang

Bahan-bahan A: bancuhan pankek

1 cawan
1 sudu kecil
½ sudu kecil
1 ½ sudu kecil
1 biji
¾ cawan
1 ½ sudu besar
Tepung gandum
Serbuk penaik
Gula
Lada Berperisa AJI-SHIO®
Telur
Susu segar
Mentega, dicairkan

Bahan-bahan B: lauk

Sedikit
Sedikit
Sedikit
Sedikit
Sedikit
Sedikit
Sosej
Cendawan butang
Lada bengala
Sos cili
Mayones
Keju mozarella

Cara menyediakan:
1. Satukan kesemua bahan-bahan (A) di dalam mangkuk. Gaul sehingga sebati.
2. Panaskan kuali tanpa lekat, masukkan sesenduk bancuhan pankek. Masak sehingga buih terhasil.
3. Kecilkan api, terbalikkan pankek. Letakkan bahan-bahan (B) mengikut kesukaan anda. Tutupkan dengan penutup.
4. Apabila keju telah cair, ia sedia untuk dihidang.

Tips: Renjiskan sedikit air di dalam kuali leper. Ia akan memudahkan keju untuk cair.

Leave a Reply

Anda sudah menjadi ahli?

Jadilah ahli kelab
yang menyeronokkan ini
untuk lebih banyak tip
masakan dan aktiviti PERCUMA

LOG MASUK DAFTAR