Change language: EN|BM

Cadangan hidangan: 4-6 orang

Bahan-bahan:

6 sudu besar
1 biji
5 ulas
15 biji
2 sudu besar
5 cawan
1 sudu kecil
2 sudu besar
½ cawan
Mentega
Bawang kuning, dihiris
Bawang putih, dihiris
Cendawan butang segar, dihiris
Tepung gandum
Air
Lada Hitam Berperisa AJI-SHIO®
Perencah Pati Ayam TUMIX®
Krim masakan

Cara menyediakan:
1. Cairkan mentega. Tumiskan bawang kuning, bawang putih dan cendawan butang sehingga lembut.
2. Masukkan tepung gandum dan kacau sehingga sebati.
3. Masukkan 1 cawan air. Kisarkan sup sehingga halus.
4. Masukkan semula ke dalam periuk. Tambahkan lebihan air.
5. Perasakan dengan Lada Hitam Berperisa AJI-SHIO® dan Perencah Pati Ayam TUMIX®. Renehkan sehingga sup sedikit pekat.
6. Masukkan krim masakan. Kacau rata.
7. Sedia untuk dihidang.

Leave a Reply

Anda sudah menjadi ahli?

Jadilah ahli kelab
yang menyeronokkan ini
untuk lebih banyak tip
masakan dan aktiviti PERCUMA

LOG MASUK DAFTAR