Change language: EN|BM

Sup Kentang dan Kubis Daun dengan Sosej Ayam

Bahan:

300 g
6 biji
4 ulas
6 biji
2-3 cawan
3 sudu besar
2 sudu besar
4 biji
1 sudu kecil
Sosej ayam
Bawang merah kecil
Bawang putih
Kentang besar, dipotong dadu
Kubis daun
Perencah Pati Ayam TUMIX® dicampurkan dengan 6 cawan air panas
Cuka balsam
Tomato
Sos pedas

Cara Menyediakan:
1. Panaskan sedikit minyak, masak sosej untuk memekatkan lemaknya.
2. Masukkan bawang merah kecil dan masak selama 2 minit.
3. Tambah bawang putih dan kentang, masak selama 2 minit lagi.
4. Gabungkan kubis daun yang telah dipotong dan tumis seketika.
5. Masukkan perencah pati ayam dan cuka.
6. Rendahkan api, tutup tudung kuali dan reneh selama 1 jam.
7. Masukkan tomato dan sos pedas, kemudian masak selama 10 minit.

Leave a Reply

Anda sudah menjadi ahli?

Jadilah ahli kelab
yang menyeronokkan ini
untuk lebih banyak tip
masakan dan aktiviti PERCUMA

LOG MASUK DAFTAR