Coklat Oat Bar

Anda sudah menjadi ahli?

Jadilah ahli kelab
yang menyeronokkan ini
untuk lebih banyak tip
masakan dan aktiviti PERCUMA

Cadangan hidangan: 4-6 orang

Bahan-bahan:
1 cawan Mentega koko
2 sudu besar Mentega
6 sudu besar Serbuk koko
20 paket Pemanis Pal-Sweet®
2 sudu besar Susu segar
2 cawan Bijirin segera
2 cawan Bijirin oat,dibakar
¾ cawan Hirisan kacang badam, dibakar dan dicincang
Cara Menyediakan
  1. Cairkan mentega koko dan mentega. Tutupkan api.
  2. Masukkan serbuk koko dan Pemanis Pal-Sweet®. Kacau sebati.
  3. Tuangkan susu dan kacau sekata.
  4. Masukkan bijirin segera, bijirin oat dan kacang badam, kacau sebati.
  5. Mampat dan ratakan kedalam dulang dan sejukkan di dalam peti sejuk selama 1 jam.
  6. Potongkan biskut kepada saiz 3cm × 3cm.
  7. Sedia untuk dihidang.

Kongsi Artikel Ini