Bihun Goreng Singapura

Bihun Goreng Singapura
40 minit
recipe-cook-time
5 Hidangan
Play Video Tonton Video Memasak
Description
Keterangan Resipi

 Masakan bihun yang mudah dan lazat dinikmati bersama seisi keluarga.

Ingredients
Bahan-bahan
¼ cawan Minyak masak
10 ekor Udang, dikupas kulit dan dibersihkan
100 g Isi ayam, dipotong dadu
2 batang Kek ikan, dihiris
150 g Lobak merah, dihiris mancis
100 g Kubis, dihiris
30 g Daun bawang, dihiris 3 cm
1 biji Telur
200 g Bihun, direndam sehingga lembut dan ditapis 
½ cawan Air
1 paket Seri-Aji® Perencah Nasi Goreng Cina 26
Method
Cara Menyediakan
  1. Panaskan minyak masak dan masukkan udang, isi ayam dan kek ikan. Goreng sehingga masak.
  2. Masukkan lobak merah, kubis dan daun bawang, goreng sehingga hampir masak. 
  3. Ketepikan kesemua bahan di dalam kuali, masukkan telur dan kacau sehingga masak.
  4. Masukkan bihun, air dan tabur Seri-Aji® Perencah Nasi Goreng Cina 26g dan gaul rata. Goreng sehingga bihun masak sepenuhnya. 
  5. Sedia untuk dihidang.
Method
Tip

Goreng bihun menggunakan 2 spatula supaya bihun tidak hancur. 

Product Used
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
Seri-Aji® Yangchow Fried Rice Recipes
Seri-Aji® Yangchow Fried Rice Recipes
E-commerce icon
Shop Ajinomoto Product Now!
banner-footer.jpg