Bihun Goreng Singapura

40 minit

5 Hidangan


Masakan bihun yang mudah dan lazat dinikmati bersama seisi keluarga.

¼ cawan | Minyak masak |
10 ekor | Udang, dikupas kulit dan dibersihkan |
100 g | Isi ayam, dipotong dadu |
2 batang | Kek ikan, dihiris |
150 g | Lobak merah, dihiris mancis |
100 g | Kubis, dihiris |
30 g | Daun bawang, dihiris 3 cm |
1 biji | Telur |
200 g | Bihun, direndam sehingga lembut dan ditapis |
½ cawan | Air |
1 paket | Seri-Aji® Perencah Nasi Goreng Cina 26 |

- Panaskan minyak masak dan masukkan udang, isi ayam dan kek ikan. Goreng sehingga masak.
- Masukkan lobak merah, kubis dan daun bawang, goreng sehingga hampir masak.
- Ketepikan kesemua bahan di dalam kuali, masukkan telur dan kacau sehingga masak.
- Masukkan bihun, air dan tabur Seri-Aji® Perencah Nasi Goreng Cina 26g dan gaul rata. Goreng sehingga bihun masak sepenuhnya.
- Sedia untuk dihidang.

Goreng bihun menggunakan 2 spatula supaya bihun tidak hancur.


