Burger Ayam dengan Cendawan Rangup

Burger Ayam dengan Cendawan Rangup
20 minit
recipe-cook-time
4 Hidangan
Play Video Tonton Video Memasak
Description
Keterangan Resipi

Gabungan hebat burger ayam berair dengan cendawan tiram roti rangup. Gabungan rasa enak yang tidak dapat ditolak.

Ingredients
Bahan-bahan

Bahan-bahan: Cendawan Rangup

8-12 biji Cendawan tiram, kuantiti bergantung pada saiz
390 g Campuran tepung goreng, sedia-ada
450 ml Air sejuk
Secukupnya Minyak masak
16 taburan AJI-SHIO® Lada Berperisa


Bahan-bahan:

Secukupnya Minyak masak
4 keping Burger ayam
24 taburan AJI-SHIO® Lada Berperisa
40 g Marjerin
4 biji Roti burger, dibelah 2 dan disapu marjerin
Secukupnya Mayonis
4 helai Daun selada 
Secukupnya Sos cili
Method
Cara Menyediakan

Cara menyediakan: Cendawan Rangup

  1. Campurkan campuran tepung goreng dengan air sejuk.
  2. Salut cendawan tiram bersama adunan tadi. 
  3. Goreng sehingga keemasan. Tabur AJI-SHIO® Lada Berperisa sebanyak 2 kali pada setiap bahagian cendawan.  
  4. Hidangkan bersama burger.

Cara menyediakan:

  1. Panaskan minyak masak. Panggang burger dengan api sederhana sehingga masak sepenuhnya. Tabur AJI-SHIO® Lada Berperisa sebanyak 3 kali pada kedua belah burger semasa memasak. Ketepikan.
  2. Bakar roti burger sehingga keperangan kedua belah. 
  3. Pada roti burger bahagian bawah, paipkan mayonis, letakkan daun selada, burger ayam, 2-3 keping cendawan rangup kemudian paipkan mayonis dan sos cili. Letakkan roti burger bahagian atas.
Method
Tips

Mencampurkan tepung goreng dengan air sejuk boleh membuat salutan cendawan lebih rangup.

Product Used
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
AJI-SHIO® Flavoured Pepper Recipes
AJI-SHIO® Flavoured Pepper Recipes
E-commerce icon
Shop Ajinomoto Product Now!
banner-footer.jpg