Burger Ayam Dengan Cendawan Tumis

Burger Ayam Bersama Cendawan Tumis
20 minit
recipe-cook-time
4 Hidangan
Play Video Tonton Video Memasak
Description
Keterangan Resipi

Kombo burger ayam yang lazat dengan cendawan tumis mentega lagi berlada. Bagi penggemar cendawan, ini untuk anda!

Ingredients
Bahan-bahan
Secukupnya Minyak masak
4 keping Burger ayam
24 taburan AJI-SHIO® Lada Berperisa
40 g Marjerin
4 biji Roti burger, dibelah 2 dan disapu marjerin
Secukupnya Mayonis
4 helai Daun selada (atau kubis dihiris nipis – pilihan)
8 taburan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa


Ingredients: Sautéed Mushroom

2 sudu kecil Marjerin
1 biji Bawang kuning
4 ulas Bawang putih
200 g Cendawan butang dalam tin, dihiris
½ sudu kecil AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa
Method
Cara Menyediakan

Cara menyediakan: Cendawan Goreng

  1. Cairkan marjerin di dalam kuali, masukkan bawang kuning dan bawang putih, kemudian kacau-goreng sehingga kekuningan.
  2. Masukkan cendawan butang, gaul rata dan perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa. Kacau-goreng sehingga cendawan masak. 
  3. Bahagikan kepada 4 untuk 4 set burger. 

Cara menyediakan:

  1. Panaskan minyak masak. Panggang burger dengan api sederhana sehingga masak sepenuhnya. Tabur AJI-SHIO® Lada Berperisa sebanyak 3 kali pada kedua belah burger semasa memasak. Ketepikan.
  2. Bakar roti burger sehingga keperangan kedua belah. 
  3. Di atas roti burger bahagian bawah, paipkan mayonis, letakkan daun selada, burger ayam, cendawan goreng kemudian paipkan mayonis dan 2 taburan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa. Letakkan roti burger bahagian atas. 
Method
Tips

Simpan cendawan tumis dalam bekas kedap udara yang cetek dan simpan di dalam peti sejuk. Ia akan bertahan selama 3 hingga 5 hari di dalam peti sejuk.

Product Used
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
AJI-SHIO® Flavoured Pepper Recipes
AJI-SHIO® Flavoured Pepper Recipes
AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper Recipes
AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper Recipes
E-commerce icon
Shop Ajinomoto Product Now!
banner-footer.jpg