Burger Taufu Vegetarian

Burger Taufu Vegetarian
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
AJI-SHIO® Flavoured Pepper Recipes Seri-Aji® Seasoned Flour (Original) Recipes
Ajinomoto Malaysia
Keterangan Resipi

Burger Taufu Vegetarian

Bahan-bahan
50 g Cendawan abalone (kecil), dipotong
20 g Fungus hitam, dipotong
60 g Lobak merah, dipotong
3 biji Sengkuang Cina (water chestnut), dikupas kulit & dipotong 1
1 ketul Taufu
1 tangkai Daun ketumbar, dipotong halus
2 sudu besar Oat
Sedikit Cebisan roti
5 biji Roti burger
Sedikit Daun salad
1 biji Tomato, dihiris

Bahan-bahan A: perencah

½ sudu teh Lada Berperisa AJI-SHIO®
½ sudu besar Kicap cair
1 sudu teh Perencah Rempah Gorengan Serbaguna SERI-AJI®

Bahan-bahan B: tepung goreng (disatukan)

1 sudu besar Tepung gandum
2 sudu besar Air
2 sudu besar Minyak masak
Cara Menyediakan
  1. Masukkan cendawan abalone, fungus hitam, lobak merah dan sengkuang Cina ke dalam kuali, gaul sebati. Tambah perencah (A) dan biar didih.
  2. Lenyekkan taufu, gaul masuk campuran sayur tadi, daun ketumbar dan oat. Kacau sekata.
  3. Pisahkan campuran taufu kepada bahagian-bahagian kecil. Jadikan bentuk bebola sebelum meratakannya menjadi patty taufu.
  4. Salut patty dengan tepung goreng (B) dan cebisan roti.
  5. Goreng-tohor di atas api kecil sehingga kuning-keemasan di kedua-dua belah.
  6. Potong roti burger kepada 2 bahagian, bubuh sedikit daun salad, patty taufu dan tomato. Hidang.
  7. Sedap dimakan dengan sos salad.
E-commerce icon
Shop Ajinomoto Product Now!
banner_footer.jpg