Resepi Cendawan Tumis Daun Sup
5 orang
Tonton Video Memasak
Keterangan Resipi
Resepi Cendawan Tumis Daun Sup adalah hidangan yang sangat ringkas dan mudah untuk dimasak. Ia hanya memerlukan ramuan asas seperti bawang, lobak merah dan cendawan tiram.
Bahan-bahan
2 sudu besar | Minyak masak |
1 biji | Bawang merah, dihiris |
2 ulas | Bawang putih, dihiris |
100 g | Lobak merah, dihiris |
¼ cawan | Air |
200 g | Cendawan tiram |
2 batang | Daun sup, dipotong kasar |
½ sudu besar | Rasa Sifu™ Penambah Perasa Semua Dalam Satu |
Cara Menyediakan
- Panaskan minyak masak, tumiskan bawang merah dan bawang putih sehingga keemasan.
- Masukkan lobak merah, kacau sehingga separuh masak.
- Masukkan air dan kacau sebentar.
- Masukkan cendawan tiram dan kacau sehingga lembut.
- Perasakan dengan Rasa Sifu™. Kacau goreng sehingga sebati.
- Masukkan daun sup dan kacau seketika sebelum tutup api.
- Sedia untuk dihidang.
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
Rasa Sifu® Recipes