Claypot Itik dengan Keladi

Anda sudah menjadi ahli?

Jadilah ahli kelab
yang menyeronokkan ini
untuk lebih banyak tip
masakan dan aktiviti PERCUMA

Bahan-bahan:
1 sudu besar Minyak masak
1 sudu besar Minyak bijan
½ ekor Itik, dipotong 6 ketul
500 ml Air
1 sudu besar Perencah Pati Ayam TUMIX®
300 g Keladi, dipotong baji
½ sudu teh Lada Berperisa AJI-SHIO®
Bahan-bahan A:
50 g Hirisan halia muda
1 sudu besar Bawang putih cincang
Bahan-bahan B:
1 sudu besar Pes kacang soya (taucheong)
1 sudu besar Sos tiram
Hiasan:
Sedikit Cili merah
Sedikit Daun bawang
Sedikat Daun ketumbar
Cara Menyediakan
  1. Panaskan minyak masak dan minyak bijan, tumis bahan-bahan (A) dalam claypot sehingga naik bau.

Kongsi Artikel Ini