Daging Goreng Kunyit

Produk Yang Digunakan Untuk Resipi

To watch the cooking video, please click

Daging Goreng Kunyit

Cadangan hidangan: 4-5 orang

Ingredients:
500 g | Daging lembu |
Secukupnya | Air |
1 sudu besar | SERI-AJI® Perencah Rempah Gorengan Serbaguna |
½ cawan | Minyak masak |
1 batang | Serai, diketuk |
50 g | Kacang panjang, dipotong 3cm |
50 g | Lobak merah, dihiris |
½ biji | Bawang kuning, dipotong tebal |
1 biji | Cili hijau, dihiris serong |
1 biji | Cili merah, dihiris serong |

1.
Rebus daging sehingga lembut dan potong nipis.
2.
Gaulkan daging bersama ½ sudu besar SERI-AJI® Perencah Rempah Gorengan Serbaguna.
3.
Di dalam kuali, panaskan minyak masak, goreng daging sehingga separa garing.
4.
Masukkan serai, kacang panjang dan lobak merah, goreng sehingga separuh masak.
5.
Perasakan dengan ½ sudu besar SERI-AJI® Perencah Rempah Gorengan Serbaguna.
6.
Masukkan bawang kuning, cili hijau dan cili merah. Kacau goreng sehingga masak dan garing.
7.
Sedia untuk dihidang.
Disqus comment