Gulungan Lasagne Bayam Berkeju
Tonton Video Memasak
Keterangan Resipi
Resepi Gulungan Lasagne Bayam Berkeju amat mudah untuk disediakan. Ia sesuai untuk mengalakkan kanak-kanak menikmati sayur-sayuran dalam makanan mereka.
Bahan-bahan
Bahan-bahan A: sos
2 sudu besar | Minyak masak |
4 ulas | Bawang putih, dicincang |
4 biji | Bawang merah, dicincang |
200 g | Daging ayam cincang |
1 biji | Tomato, dicincang |
10 sudu besar | Puri tomato |
1 sudu kecil | Herba campur |
4 sudu kecil | AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa |
1 sudu besar | Gula |
½ cawan | Air |
Bahan-bahan B:
1 sudu besar | Minyak masak |
300 g | Daun bayam |
6 keping | Kulit lasagna, direbus |
70 g | Keju Mozarella, diparut |
Cara Menyediakan
- Panaskan minyak, tumis bawang putih dan bawang merah sehingga wangi.
- Masukkan daging ayam cincang. Kacau sebati.
- Masukkan tomato, puri tomato dan herba campur.
- Perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa dan gula.
- Masukkan air dan reneh selama 10 minit. Ketepikan.
- Tumiskan daun bayam dengan minyak masak sehingga lembut.
- Tuangkan separuh daripada sos ke dalam bekas pembakar.
- Letakkan bayam pada kulit lasagna. Gulungkan dan letakkan di dalam bekas pembakar.
- Tuangkan lebihan sos di atas. Taburkan keju mozzarella.
- Bakar pada suhu 180°c selama 20 minit atau sehingga keju keperangan.
- Sedia untuk dihidang.
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper Recipes