Gulungan Lasagne Bayam Berkeju

Anda sudah menjadi ahli?

Jadilah ahli kelab
yang menyeronokkan ini
untuk lebih banyak tip
masakan dan aktiviti PERCUMA

Cadangan hidangan: 4-6 orang

Bahan-bahan A: sos
2 sudu besar Minyak masak
4 ulas Bawang putih, dicincang
4 biji Bawang merah, dicincang
200 g Daging ayam cincang
1 biji Tomato, dicincang
10 sudu besar Puri tomato
1 sudu kecil Herba campur
4 sudu kecil AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa
1 sudu besar Gula
½ cawan Air
Bahan-bahan B:
1 sudu besar Minyak masak
300 g Daun bayam
6 keping Kulit lasagna, direbus
70 g Keju Mozarella, diparut
Cara Menyediakan
  1. Panaskan minyak, tumis bawang putih dan bawang merah sehingga wangi.
  2. Masukkan daging ayam cincang. Kacau sebati.
  3. Masukkan tomato, puri tomato dan herba campur.
  4. Perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa dan gula.
  5. Masukkan air dan reneh selama 10 minit. Ketepikan.
  6. Tumiskan daun bayam dengan minyak masak sehingga lembut.
  7. Tuangkan separuh daripada sos ke dalam bekas pembakar.
  8. Letakkan bayam pada kulit lasagna. Gulungkan dan letakkan di dalam bekas pembakar.
  9. Tuangkan lebihan sos di atas. Taburkan keju mozzarella.
  10. Bakar pada suhu 180°c selama 20 minit atau sehingga keju keperangan.
  11. Sedia untuk dihidang.

Kongsi Artikel Ini