Hidangan Labu Istimewa

Hidangan Labu Istimewa
Description
Keterangan Resipi

Hidangan Labu Istimewa

Ingredients
Bahan-bahan
Secukupnya Daun pisang untuk membalut
125 g Tepung Berperisa SERI AJI® (Asli)
Secukupnya Minyak masak untuk menggoreng
Sedikit Daun salad
Sedikit Sos cili atau tomato

Bahan-bahan A:

500 g Labu, diparut halus
70 g Udang kering, dibakar dan ditumbuk kasar
3 biji Telur
125 g Tepung Berperisa SERI AJI® (Asli)
50 g Tepung gandum
1 sudu kecil Lada Berperisa AJI-SHIO®
Method
Cara Menyediakan
  1. Gabungkan kesemua bahan (A) dan gaul rata.
  2. Bahagikan kepada 10 bahagian, senduk adunan dan letakkan di atas daun pisang yang disapu dengan sedikit minyak.
  3. Balut dan kukus selama sekurang-kurangnya 20 minit, biarkan sejuk.
  4. Salut labu yang telah dikukus dengan Tepung Berperisa SERI AJI® (Asli) dan goreng sehingga keemasan.
  5. Hidangkan dengan daun salad dan sos cili atau tomato.
Method
Tips

Setelah dikukus, labu boleh disimpan di dalam peti sejuk sebelum digoreng dan dihidangkan.

Product Used
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
AJI-SHIO® Flavoured Pepper Recipes
AJI-SHIO® Flavoured Pepper Recipes
Seri-Aji® Seasoned Flour (Original) Recipes
Seri-Aji® Seasoned Flour (Original) Recipes
E-commerce icon
Shop Ajinomoto Product Now!
banner-footer.jpg