Anda sudah menjadi ahli?

Jadilah ahli kelab
yang menyeronokkan ini
untuk lebih banyak tip
masakan dan aktiviti PERCUMA

hubungi-kami

Kek Cawan Red Velvet dengan Aising Pink Blossom

Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
Pal Sweet®
Ajinomoto Malaysia
Keterangan Resipi

Kek Cawan Red Velvet dengan Aising Pink Blossom

Bahan-bahan
Ingredients:
155 g Mentega
1 sudu teh Esen vanila
1 sudu besar Krim pekat (thick cream)
3 Telur
150 g Tepung naik sendiri
60 g Tepung gandum
15 g Serbuk koko
1 tsp Puri buah naga merah
50 g Buah kranberi kering
140 g Gula kastor
Ingredients: Pink Blossom icing
160g Butter
1 tbsp Red pitaya puree
3 sachets Pal Sweet® Low-Calorie Sweetener
Some desired Decorative sugar crystals
Cara Menyediakan
1. Campur-gaul tepung naik sendiri, tepung gandum dan serbuk koko. Ayak dan ketepikan.
2. Kacau mentega, gula dan esen vanilla hingga putih dan halus.
3. Masukkan telur, satu pada setiap masa.
4. Tambah masuk campuran tepung dengan serbuk koko. Gaul sebati.
5. Masukkan puri buah naga dan krim pekat.
6. Kacau masuk buah kranberi kering.
7. Tuangkan campuran ke dalam cawan kek sehingga 75% penuh.
8. Bakar pada 170° C selama 25 minit atau hingga perang-keemasan.
9. Untuk aising mentega: kacau mentega hingga halus dan berkrim. Masukkan puri buah naga sambil kacau. Teruskan proses campur-gaul hingga sebati dan halus.
10. Taburkan Pemanis Kalori Rendah Pal Sweet®, gaul sekata.
11. Isikan beg piping dengan aising mentega dan tekan untuk menolak aising ke atas kek cawan. Hias dengan gula hiasan.
Kembali ke Senarai Resipi
Ajinomoto Product