Kek Cawan Red Velvet dengan Aising Pink Blossom
Keterangan Resipi
Kek Cawan Red Velvet dengan Aising Pink Blossom
Bahan-bahan
155 g | Mentega |
1 sudu teh | Esen vanila |
1 sudu besar | Krim pekat (thick cream) |
3 | Telur |
150 g | Tepung naik sendiri |
60 g | Tepung gandum |
15 g | Serbuk koko |
1 tsp | Puri buah naga merah |
50 g | Buah kranberi kering |
140 g | Gula kastor |
Ingredients: Pink Blossom icing
160g | Butter |
1 tbsp | Red pitaya puree |
3 sachets | Pal Sweet® Low-Calorie Sweetener |
Some | desired Decorative sugar crystals |
Cara Menyediakan
- Campur-gaul tepung naik sendiri, tepung gandum dan serbuk koko. Ayak dan ketepikan.
- Kacau mentega, gula dan esen vanilla hingga putih dan halus.
- Masukkan telur, satu pada setiap masa.
- Tambah masuk campuran tepung dengan serbuk koko. Gaul sebati.
- Masukkan puri buah naga dan krim pekat.
- Kacau masuk buah kranberi kering.
- Tuangkan campuran ke dalam cawan kek sehingga 75% penuh.
- Bakar pada 170° C selama 25 minit atau hingga perang-keemasan.
- Untuk aising mentega: kacau mentega hingga halus dan berkrim. Masukkan puri buah naga sambil kacau. Teruskan proses campur-gaul hingga sebati dan halus.
- Taburkan Pemanis Kalori Rendah Pal Sweet®, gaul sekata.
- Isikan beg piping dengan aising mentega dan tekan untuk menolak aising ke atas kek cawan. Hias dengan gula hiasan.
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
Pal Sweet® Recipes