Ketupat Serunding & Telur Masin

Produk Yang Digunakan Untuk Resipi


Ketupat Serunding & Telur Masin

Bahan-bahan A:
250 g | Beras pulut, dicuci dan direndam kira-kira 2–3 jam, ditoskan air |
100 ml | Santan pekat |
2 sudu teh | Gula |
½ sudu teh | Garam |
½ sudu besar | Perencah Pati Ayam TUMIX® |
2–3 helai | Daun pandan |
Bahan-bahan: inti
100 g | Serunding ayam (resipi di bawah) |
6 biji | Telur masin, ambil kuning telur sahaja dan potong 4 |
20–24 pcshelai | Daun palas |

1.
Gaulkan semua bahan (A) dalam loyang dan kukus pada suhu tinggi selama 40–45 minit atau sehingga masak. Biar menyejuk.
Sila login/daftar untuk melihat resipi eksklusif yang penuh.
Disqus comment