Anda sudah menjadi ahli?

Jadilah ahli kelab
yang menyeronokkan ini
untuk lebih banyak tip
masakan dan aktiviti PERCUMA

hubungi-kami

Ketupat Serunding & Telur Masin

Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
TUMIX® Chicken Stock
Ajinomoto Malaysia
Keterangan Resipi

Ketupat Serunding & Telur Masin

Bahan-bahan
Bahan-bahan A:
250 g Beras pulut, dicuci dan direndam kira-kira 2–3 jam, ditoskan air
100 ml Santan pekat
2 sudu teh Gula
½ sudu teh Garam
½ sudu besar Perencah Pati Ayam TUMIX®
2–3 helai Daun pandan
Bahan-bahan: inti
100 g Serunding ayam (resipi di bawah)
6 biji Telur masin, ambil kuning telur sahaja dan potong 4
20–24 pcshelai Daun palas
Cara Menyediakan
1. Gaulkan semua bahan (A) dalam loyang dan kukus pada suhu tinggi selama 40–45 minit atau sehingga masak. Biar menyejuk.
Kembali ke Senarai Resipi
Ajinomoto Product