Anda sudah menjadi ahli?

Jadilah ahli kelab
yang menyeronokkan ini
untuk lebih banyak tip
masakan dan aktiviti PERCUMA

hubungi-kami

Lempeng Cucur Udang

Produk Yang Digunakan Untuk Resepi
AJI-NO-MOTO®
Ajinomoto Malaysia
Keterangan Resipi

Lempeng Cucur Udang

Cadangan hidangan

Cadangan hidangan: 4-5 orang

Bahan-bahan
Bahan-bahan:
2 cawan Tepung gandum
½ cawan Tepung beras
½ sudu kecil AJI-NO-MOTO®
2 sudu kecil Garam
2 cups Air sejuk
10 cawan Udang, dibuang kulit dan di potong kecil
100 g Taugeh
100 g Lobak merah, dipotong panjang
100 g Cendawan tiram, dipotong
40 g Kucai, dipotong 3 cm
Secukupnya Minyak masak
Secukupnya Sos cili
Kaedah
  1. Satukan tepung gandum, tepung beras, AJI-NO-MOTO® dan garam di dalam mangkuk, gaul rata.
  2. Tuangkan air dan bancuh sehingga sebati.
  3. Masukkan udang, taugeh, lobak merah, cendawan tiram dan kucai. Gaul sehingga sebati.
  4. Panaskan minyak masak, tuangkan sedikit bancuhan cucur dan ratakan. Goreng dengan api sederhana sehingga garing pada kedua-dua belah.
  5. Hidang bersama sos cili.
Ajinomoto Product