Mousse Coklat dengan Kacang Hancur dan Buah Berry Campuran (4-5 hidangan)

Produk Yang Digunakan Untuk Resipi


Mousse Coklat dengan Kacang Hancur dan Buah Berry Campuran (4-5 hidangan)

Bahan-bahan A:
1 biji | Telur pasteur |
1 butir | Kuning telur pasteur |
30 ml | Susu |
Bahan-bahan B:
170 g | Coklat |
300 g | Krim putar |
8 g | Gelatin |
Decoration:
10 g | Kacang badam |
10 g | Kacang pistachio |
10 g | Kacang hazelnut |
10 g | Mentega |
5 g (5 pkt kecil) | Pemanis Kalori Rendah Pal Sweet® |

1.
Satukan semua bahan (A).
2.
Cairkan coklat dengan cara double boil (guna periuk bertingkat).
Sila login/daftar untuk melihat resipi eksklusif yang penuh.
Disqus comment