Mufin Frittata

Produk Yang Digunakan Untuk Resipi



Mufin Frittata

Bahan-bahan:
Sedikit | Marjerin |
100 g | Sayuran campuran |
50 g | Cendawan, dihiris |
100 g | Ham ayam, dipotong dadu |
100 g | Keju, dimayang halus |
Bahan-bahan A:
2 | Telur, dipukul rata |
60 ml | Susu |
1 sudu kecil | Perencah Pati Ayam TUMIX® |
½ sudu kecil | Lada Berperisa AJI-SHIO® |

1.
Sapu patitin dengan sedikit marjerin.
2.
Letak sayuran campuran, cendawan dan ham ayam yang telah dipotong dalam mangkuk.
3.
Masukkan (A) dan gaul rata. Masukkan campuran ke dalam patitin. Tabur keju di atas campuran.
4.
Panaskan terlebih dahulu ketuhar pada suhu 180’C. Masukkan patitin dan bakar selama 15 minit atau sehingga pejal dan masak.
5.
Hidangkan dengan sos cili atau tomato dan salad.
Disqus comment