Nasi Goreng Ikan Masin

Produk Yang Digunakan Untuk Resipi


Nasi Goreng Ikan Masin

Cadangan hidangan: 4-5 orang

4 sudu besar | Minyak masak |
30 g | Ikan masin tenggiri, dibasuh dan dipotong dadu |
150 g | Sayur kailan, dipotong |
2 biji | Telur |
4 cawan / 550 g | Nasi putih |
1 paket | SERI-AJI® Perencah Nasi Goreng Kampung 26g |

1.
Panaskan minyak masak, goreng ikan masin sehingga garing. Ketepikan.
2.
Kacau goreng kalian sehingga separuh masak.
3.
Masukkan telur dan goreng sehingga menjadi telur hancur.
4.
Masukkan nasi dan taburkan 1 paket SERI-AJI® Perencah Nasi Goreng Kampung 26g.
5.
Masukkan ikan masin yang telah di goreng, kacau hingga sekata. Hidangkan ketika panas.
Disqus comment