Anda sudah menjadi ahli?

Jadilah ahli kelab
yang menyeronokkan ini
untuk lebih banyak tip
masakan dan aktiviti PERCUMA

hubungi-kami

Nasi Goreng Makanan Laut

Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
Seri-Aji® Yangchow Fried Rice
Ajinomoto Malaysia
Keterangan Resipi

Nasi Goreng Makanan Laut

Cadangan hidangan

Cadangan hidangan: 4-5 orang

Bahan-bahan
5 ekor Sotong, dihiris
10 ekor Udang
1 paket SERI-AJI® Perencah Nasi Goreng Cina 26g
4 sudu besar Minyak masak
50 g Lobak merah, dipotong dadu
50 g Kacang panjang, dipotong kecil
2 biji Telur
4 cawan / 550g Nasi putih
Cara Menyediakan
1. Perapkan sotong dan udang bersama 1 sudu kecil SERI-AJI® Perencah Nasi Goreng Cina.
2. Panaskan minyak masak, goreng sotong dan udang sehingga masak. Ketepikan.
3. Dengan kuali yang sama, masukkan lobak merah dan kacang panjang. Kacau goreng seketika.
4. Masukkan telur, goreng sehingga masak.
5. Masukkan nasi dan taburkan 1 paket SERI-AJI® Perencah Nasi Goreng Cina® 26g, gorengkan hingga sekata.
6. Masukkan udang dan sotong yang telah digoreng, gaul sebati.
7. Hidangkan ketika panas.
Kembali ke Senarai Resipi
Ajinomoto Product