Nasi Labu

Nasi Labu
Description
Keterangan Resipi

Nasi Labu

Ingredients
Bahan-bahan
300 g Beras wangi panjang
2 sudu besar Minyak bijan
1 sudu besar Halia tumbuk
60 g Filet ayam, dipotong dadu
3 kuntum Cendawan Cina kering, direndam dan dipotong dadu
180 g Buah labu, dipotong dadu
10 g Udang kering, dicuci dan dipotong kasar
50 g Kubis, dicarik
300 ml Air
Sedikit Daun bawang cincang, untuk hiasan
1 sudu besar SERI-AJI® Nasi Goreng Kampung
Method
Cara Menyediakan
  1. Panaskan minyak bijan dalam kuali, goreng halia, udang kering dan ayam hingga naik bau.
  2. Tambah cendawan, beras dan SERI-AJI® Nasi Goreng Kampung, kacau sekata. Kemudian pindah ke dalam periuk nasi elektrik.
  3. Masukkan buah labu dan air. Kacau sebati dan masak hingga nasi tanak. Ketepikan nasi selama 10 minit sebelum diangkat.
  4. Hidang selepas ditabur dengan daun bawang cincang.
Product Used
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
Seri-Aji® Kampung Style Fried Rice Recipes
Seri-Aji® Kampung Style Fried Rice Recipes
E-commerce icon
Shop Ajinomoto Product Now!
banner-footer.jpg