Pizza Pankek

Anda sudah menjadi ahli?

Jadilah ahli kelab
yang menyeronokkan ini
untuk lebih banyak tip
masakan dan aktiviti PERCUMA

 

Cadangan hidangan: 4-6 orang

 

 

Bahan-bahan A: bancuhan pankek
1 cawan Tepung gandum
1 sudu kecil Serbuk penaik
½ sudu kecil Gula
1 ½ sudu kecil Lada Berperisa AJI-SHIO®
1 biji Telur
¾ cawan Susu segar
1 ½ sudu besar Mentega, dicairkan
Ingredients B: toppingBahan-bahan B: lauk
Sedikit Sosej
Sedikit Cendawan butang
Sedikit Lada bengala
Sedikit Sos cili
Sedikit Mayones
Sedikit Keju mozarella
Cara Menyediakan

1. Satukan kesemua bahan-bahan (A) di dalam mangkuk. Gaul sehingga sebati.
2. Panaskan kuali tanpa lekat, masukkan sesenduk bancuhan pankek. Masak sehingga buih terhasil.
3. Kecilkan api, terbalikkan pankek. Letakkan bahan-bahan (B) mengikut kesukaan anda. Tutupkan dengan penutup.
4. Apabila keju telah cair, ia sedia untuk dihidang.

Tips: Renjiskan sedikit air di dalam kuali leper. Ia akan memudahkan keju untuk cair.

Kongsi Artikel Ini