Resepi Lempeng Cucur Udang

Lempeng Cucur Udang
recipe-cook-time
5 orang
Description
Keterangan Resipi

Resepi Lempeng Cucur Udang adalah hidangan minum petang yang popular. Lempeng  ini dihasilkan dengan tepung, telur, udang dan penambah perasa AJI-NO-MOTO®

Ingredients
Bahan-bahan
2 cawan Tepung gandum
½ cawan Tepung beras
½ sudu kecil AJI-NO-MOTO®
2 sudu kecil Garam
2 cups Air sejuk
10 cawan Udang, dibuang kulit dan di potong kecil
100 g Taugeh
100 g Lobak merah, dipotong panjang
100 g Cendawan tiram, dipotong
40 g Kucai, dipotong 3 cm
Secukupnya Minyak masak
Secukupnya Sos cili
Method
Cara Menyediakan
  1. Satukan tepung gandum, tepung beras, AJI-NO-MOTO® dan garam di dalam mangkuk, gaul rata.
  2. Tuangkan air dan bancuh sehingga sebati.
  3. Masukkan udang, taugeh, lobak merah, cendawan tiram dan kucai. Gaul sehingga sebati.
  4. Panaskan minyak masak, tuangkan sedikit bancuhan cucur dan ratakan. Goreng dengan api sederhana sehingga garing pada kedua-dua belah.
  5. Hidang bersama sos cili.
Product Used
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
AJI-NO-MOTO® Recipes
AJI-NO-MOTO® Recipes
E-commerce icon
Shop Ajinomoto Product Now!
banner-footer.jpg