Resepi Puding Koktel Buah-Buahan

Puding Koktel Buah-Buahan
recipe-cook-time
6 Hidangan
Description
Keterangan Resipi

Puding Koktel Buah-Buahan merupakan hidangan pencuci mulut yang popular.Kenikmatan Puding koktel ini sesuai dijadikan pencuci mulut semasa iftar ramadhan

Ingredients
Bahan-bahan
500 ml Air
6 g Agar-agar
250 ml Susu sejat
1 sudu kecil Esen vanila
14 paket kecil Pemanis Pal Sweet®
50 g Buah-buahan campuran di dalam tin, dipotong kecil
50 g Buah laici, dipotong kecil
50 g Nenas, dipotong kecil
50 g Nata de Coco, dipotong kecil
Method
Cara Menyediakan
  1. Didihkan air dan agar-agar.
  2. Apabila agar-agar telah larut, masukkan susu sejat dan esen vanila. Kacau sebati.
  3. Padamkan api, masukkan Pemanis Pal-Sweet®. Kacau rata dan tapiskan campuran agar-agar.
  4. Letak buah-buahan dan nata de coco di dalam acuan, tuangkan campuran agar-agar, biarkan sejuk seketika dan masukkan ke dalam peti sejuk selama 3 jam.
  5. Keluarkan pudding dari acuan, sedia untuk dihidang.
Method
Tips

Potongan buah-buahan segar juga boleh digunakan mengikut kegemaran anda.

Product Used
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
Pal Sweet® Recipes
Pal Sweet® Recipes
E-commerce icon
Shop Ajinomoto Product Now!
banner-footer.jpg