Resepi Puding Koktel Buah-Buahan


6 Hidangan

Puding Koktel Buah-Buahan merupakan hidangan pencuci mulut yang popular.Kenikmatan Puding koktel ini sesuai dijadikan pencuci mulut semasa iftar ramadhan

500 ml | Air |
6 g | Agar-agar |
250 ml | Susu sejat |
1 sudu kecil | Esen vanila |
14 paket kecil | Pemanis Pal Sweet® |
50 g | Buah-buahan campuran di dalam tin, dipotong kecil |
50 g | Buah laici, dipotong kecil |
50 g | Nenas, dipotong kecil |
50 g | Nata de Coco, dipotong kecil |

- Didihkan air dan agar-agar.
- Apabila agar-agar telah larut, masukkan susu sejat dan esen vanila. Kacau sebati.
- Padamkan api, masukkan Pemanis Pal-Sweet®. Kacau rata dan tapiskan campuran agar-agar.
- Letak buah-buahan dan nata de coco di dalam acuan, tuangkan campuran agar-agar, biarkan sejuk seketika dan masukkan ke dalam peti sejuk selama 3 jam.
- Keluarkan pudding dari acuan, sedia untuk dihidang.

Potongan buah-buahan segar juga boleh digunakan mengikut kegemaran anda.


