Salad “Caesar” Bersama Sos “AJI-SHIO”

Salad “Caesar” Bersama Sos “AJI-SHIO”
25 minit
recipe-cook-time
5 Hidangan
Description
Keterangan Resipi

Salad romaine segar yang digaul bersama resepi istimewa sos salad "AJI-SHIO" yang lazat, dihiasi dengan kruton rangup dan parmesan parut. Anda boleh menambah bahan-bahan kegemaran anda untuk menjadikan salad anda lebih lazat.

Ingredients
Bahan-bahan

Bahan-bahan: sos salad AJI-SHIO

2 ulas Bawang putih, dicincang
2 ekor Ikan bilis tin
2 sudu besar Jus lemon
1 sudu kecil Sos worcestershire (Sos L&P)
1 cawan Mayonis
¼ cawan Keju parmesan parut
½ sudu kecil AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa

Bahan-bahan A: salad ceasar

3 biji Telur, bersaiz besar
1 jambak Daun selada romaine, bersaiz besar dan dipotong
½ cawan Kruton
1 sudu besar Keju parmesan parut, untuk hiasan

 

Method
Cara Menyediakan
  1. Didalam mangkuk, masukkan bawang putih, ikan bilis, jus lemon dan sos worcestershire. Gaul sebati.
  2. Masukkan mayonis, keju parmesan, AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa dan digaul sehingga sekata. Ketepikan.
  3. Dalam periuk kecil, masukkan air dan rebus telur selama 15 minit. Angkat dan rendam selama beberapa minit dalam air sejuk untuk menghentikan proses memasak. Kupas, potong 4 dan ketepikan.
  4. Dalam mangkuk besar, masukkan daun salad romaine dan 4 sudu besar sos salad AJI-SHIO. Gaul rata untuk menyalut daun salad. Masukkan kruton dan telur rebus.
  5. Taburkan keju parmesan di atas dan hidangkan segera.
Product Used
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper Recipes
AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper Recipes
E-commerce icon
Shop Ajinomoto Product Now!
banner-footer.jpg