Salad Kentang

Anda sudah menjadi ahli?

Jadilah ahli kelab
yang menyeronokkan ini
untuk lebih banyak tip
masakan dan aktiviti PERCUMA

Cadangan hidangan: 4-6 orang

Bahan-bahan:
4 /800 g Kentang, saiz besar, dikupas
2 sudu besar Minyak masak
5 keping Kepingan ham ayam
1 biji Bawang besar, dipotong dadu
1 batang Telur, direbus dan dicincang
3 biji Saderi, dipotong dadu
Bahan-bahan A: sos salad
½ cawan Mayones
½ sudu besar Sos mustard
1 sudu kecil Jus lemon
1 ½ sudu kecil AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa
Cara Menyediakan
  1. Rebuskan kentang selama 12-15 minit, sejukkan dan potong dadu.
  2. Panaskan minyak, gorengkan kepingan ayam di dalam pan sehingga keperangan dan cincangkan. Ketepikan.
  3. Satukan bahan-bahan (A) bersama AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa. Kacau sebati.
  4. Satukan kesemua bahan di dalam mangkuk, gaul sehingga sebati.
  5. Sedia untuk dihidang.

Kongsi Artikel Ini