Sandwich Telur Cheese

10 minit

1 orang


Resepi Sandwich Telur ini menggunakan dua keping roti yang disalut dengan telur & diisi dengan keju. AJI-SHIO® Lada Berperisa menyempurnakan hidagan ini.

Bahan-bahan A:
2 | Telur |
½ sudu kecil | AJI-SHIO® Lada Berperisa |
¼ cawan | Susu |
Ingredients B:
½ sudu besar | Mentega |
2 keping | Roti putih |
1 keping | Kepingan keju |
Peralatan diperlukan:
Kuali leper tanpa lekat |

- Pecahkan telur di dalam mangkuk.
- Masukkan semua bahan (A), kacau sehingga sebati.
- Cairkan dan ratakan mentega di dalam kuali leper. Tutupkan api.
- Tuangkan bancuhan telur.
- Salutkan roti putih dengan bancuhan telur dan susun di bahagian tengah.
- Bukakan api sedarhana dan biarkan ia masak.
- Terbalikkan roti bersama telur dan letakkan kepingan keju.
- Lipat dan kemaskan telur ke atas roti. 9. Lipat roti kepada dua dan sedia untuk dihidang.


