Resepi Sup Ayam Bersama Akar Ginseng

Sup Ayam Bersama Akar Ginseng
recipe-cook-time
6 sajian
Description
Keterangan Resipi

Sup Ayam Bersama Akar Ginseng adalah resepi sup lazat yang penuh dengan khasiat. Sup campuran herba yang lazat ini sangat sesuai untuk anda apabila kurang sihat.

Ingredients
Bahan-bahan
2200 ml Air
3 g Akar ginseng kering
10 biji Kekapis kering (scallop)
½ ekor Ayam, dipotong kecil
10 biji Kurma merah
1 sudu besar ‘Kei chi’
2 ½ sudu besar Perencah Pati Ayam TUMIX®
Method
Cara Menyediakan
  1. Celur seketika ayam di dalam air mendidih untuk membuang lemak/minyak. 
  2. Masukkan semua bahan kecuali bahan perasa ke dalam periuk. Masak sehingga mendidih dan reneh selama 30 minit.
  3. Masukkan Perencah Pati Ayam TUMIX® dan masukkan sedikit garam jika perlu, dihidang panas.
Method
Tips

Juga boleh masak bersama seekor ayam saiz sederhana.

Product Used
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
TUMIX® Chicken Stock Recipes
TUMIX® Chicken Stock Recipes
E-commerce icon
Shop Ajinomoto Product Now!
banner-footer.jpg