Sup Ayam Bersama Akar Ginseng

Anda sudah menjadi ahli?

Jadilah ahli kelab
yang menyeronokkan ini
untuk lebih banyak tip
masakan dan aktiviti PERCUMA

(5-6 sajian)

Bahan-bahan:
2200 ml Air
3 g Akar ginseng kering
10 biji Kekapis kering (scallop)
½ ekor Ayam, dipotong kecil
10 biji Kurma merah
1 sudu besar ‘Kei chi’
2 ½ sudu besar Perencah Pati Ayam TUMIX®
Cara Menyediakan
  1. Celur seketika ayam di dalam air mendidih untuk membuang lemak/minyak. 
  2. Masukkan semua bahan kecuali bahan perasa ke dalam periuk. Masak sehingga mendidih dan reneh selama 30 minit.
  3. Masukkan Perencah Pati Ayam TUMIX® dan masukkan sedikit garam jika perlu, dihidang panas.

 

Tips: Juga boleh masak bersama seekor ayam saiz sederhana.

Kongsi Artikel Ini