Sup Ayam Bersama Akar Ginseng

Produk Yang Digunakan Untuk Resipi


Resipi Tahun Baru Cina!

(5-6 sajian)

Bahan-bahan:
2200 ml | Air |
3 g | Akar ginseng kering |
10 biji | Kekapis kering (scallop) |
½ ekor | Ayam, dipotong kecil |
10 biji | Kurma merah |
1 sudu besar | ‘Kei chi’ |
2 ½ sudu besar | Perencah Pati Ayam TUMIX® |

1.
Celur seketika ayam di dalam air mendidih untuk membuang lemak/minyak.
2.
Masukkan semua bahan kecuali bahan perasa ke dalam periuk. Masak sehingga mendidih dan reneh selama 30 minit.
3.
Masukkan Perencah Pati Ayam TUMIX® dan masukkan sedikit garam jika perlu, dihidang panas.
4.
Tips: Juga boleh masak bersama seekor ayam saiz sederhana.
Disqus comment