Anda sudah menjadi ahli?

Jadilah ahli kelab
yang menyeronokkan ini
untuk lebih banyak tip
masakan dan aktiviti PERCUMA

hubungi-kami

Sup Ayam Bunjut

Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
TUMIX® Chicken Stock
To watch the cooking video, please click
Ajinomoto
4 - 5 orang
Bahan-bahan
Bahan-bahan:
Secukupnya Minyak masak, untuk menumis
1½ sudu besar Perencah Pati Ayam TUMIX®
1 liter Air
Bahan-bahan A: untuk tumisan
3 biji Bawang merah, dihiris
5 ulas Bawang putih, dihiris
½ inci Halia, dihiris
12 g Perencah sup, digaul dengan sedikit air
Bahan-bahan B:
400 g Ayam, dipotong kecil
1 biji Ubi kentang
½ biji Lobak merah
1 ketul (8gm) Rempah sup bunjut
Bahan-bahan C: hiasan
Sedikit Daun sup
Sedikit Daun bawang
Sedikit Bawang goreng
Cara Menyediakan
1. Panaskan minyak dan tumis bahan-bahan (A) sehingga harum.
2. Masukkan air dan masak sehingga mendidih.
3. Masukkan bahan-bahan (B), biarkan mendidih.
4. Taburkan Perencah Pati Ayam TUMIX® semasa bahan-bahan (B) hampir empuk.
5. Hiaskan dengan bahan-bahan hiasan (C). Hidangkan ketika panas.
Kembali ke Senarai Resipi
Ajinomoto Product