Tauhu Kembang Sekuntum

Produk Yang Digunakan Untuk Resipi


Tauhu Kembang Sekuntum

Bahan-bahan:
18 – 20 biji | Tauhu kering(tauhu pok) |
5 batang | Jejari ketam, potong halus |
200g | Isi ayam, cincang |
1 tangkai | Daun sup, potong halus |
1 biji | Telur |
2 biji | Bawang merah, cincang |
2 biji | Bawang putih, cincang |
2 sudu kecil | Perencah Pati Ayam TUMIX® |
1 biji | Cili merah, cincang |

1.
Tauhu digunting 2 bahagian dan terbalikkan supaya membentuk seperti kelopak bunga (kulit ke dalam, bahagian dalam keluar. Buat dengan lembut, takut terkoyak). Keluarkan isi tauhu.
2.
Campur-gaulkan semua bahan bersama isi tauhu.
3.
Masukkan bahan-bahan yang siap digaul tadi ke dalam kulit tauhu. Jika kulit tauhu koyak, klipkan dengan lidi.
4.
Goreng hingga garing atas api kecil. Sedia dihidang.
Disqus comment