Urap-urap Nangka

Produk Yang Digunakan Untuk Resipi



Urap-urap Nangka

Bahan-bahan:
3 sudu besar | Minyak masak |
½ cawan | Kelapa parut |
½ sudu besar | TUMIX® Pati Ikan Bilis |
150 g | Nangka muda, rebus sehingga lembut dan hiriskan |
100 g | Taugeh, buangkan akar dan celur |
80 g | Kubis, potong dan celur |
1 sudu besar | Jus limau kasturi |
1 paket | Pal Sweet® Pemanis Rendah Kalori |
Bahan-bahan A: dikisar halus
1 | Cili merah |
2 | Cili padi |
1 | Bawang merah |
1 ulas | Bawang putih |
½ sudu kecil | Biji ketumbar |
1 | Buah keras |
2 cm | Daun cekur mani |
2 cm | Lengkuas |
2 cm | Kunyit |

1.
Panaskan minyak, kacau goreng bahan-bahan A dan kelapa parut sehingga kering.
2.
Tambahkan TUMIX® Pati Ikan Bilis dan kacau sekata.
3.
Masukkan campuran kelapa dengan nangka, taugeh, kubis, jus limau kasturi & Pal Sweet® Pemanis Rendah Kalori dengan sekata.
4.
Sedia untuk dihidangkan
Disqus comment