Falsafah Korporat

Janji Kami

Untuk mewujudkan kesejahteraan yang lebih besar bagi orang di seluruh dunia melalui Sains Amino

— ini adalah janji Kumpulan Ajinomoto kepada pelanggan kami.

Sains Amino adalah pendekatan saintifik kami yang unik, yang membolehkan kami untuk mencari kemungkinan Asid Amino yang tidak terbatas dan menyediakan produk dan perkhidmatan yang menyokong kesihatan tubuh dan minda.

Kami akan terus menempuh cabaran baru untuk menjadikan setiap hari lebih selesa dan lazat

Falsafah Kami

Mesej Korporat
Eat Well, Live Well.

philosophy-2020.jpg

Prinsip & Polisi Kumpulan Ajinomoto

Misi

Misi kumpulan Ajinomoto adalah untuk menyumbang kepada makanan dan kehidupan sedunia, dan untuk kehidupan yang lebih baik pada masa hadapan.

Visi

Bersama membina kesejahteraan yang lebih besar untuk manusia di seluruh dunia menggunakan kekuatan asid amino untuk menyelesaikan masalah makanan dan kesihatan yang berkaitan dengan tabiat pemakanan dan populasi penuaan.

Menjelang 2030

  • Meningkatkan jangka hayat sihat 1 bilion orang.
  • Menurunkan kesan persekitaran kita sebanyak 50%, sambil mengekalkan pertumbuhan perniagaan kita.

ASV (Nilai)

ASV mewakili komitmen kami yang tidak berubah bersama dengan pihak yang berkepentingan dan melalui perniagaan kami, kami membantu menyelesaikan masalah masyarakat, yang membawa kepada penghasilan nilai ekonomi.

Dasar Kumpulan Ajinomoto (AGP)

AGP mewakili pandangan asas kami yang dikongsi di seluruh dunia serta kod tingkah laku yang mengawal aktiviti perniagaan Kumpulan kerana berkaitan dengan kepatuhan di setiap negara dan wilayah tempat kami beroperasi, peraturan antarabangsa mengenai "Isu-Isu Masyarakat Abad Ke-21," dan aktiviti ASV.

Sejarah

Ajinomoto Co. ditubuhkan pada tahun 1909 oleh profesor Jepun, Dr. Kikunae Ikeda dan ahli perniagaan En. Saburosuke Suzuki II dengan visi untuk meningkatkan keseluruhan kesihatan dan pemakanan  orang Jepun. Mereka membuat Kumpulan Ajinomoto untuk bermula memasarkan Umami melalui produk AJI-NO-MOTO®.
Sejak tahun 1909, Ajinomoto Co. telah berkembang ke seluruh dunia lebih dari 30 negara dan kawasan di seluruh dunia, dengan mempekerjakan lebih dari 30,000 pekerja.