Tinjauan tentang Ajinomoto

Berdasarkan Angka

Overview - By the Numbers

 

Kumpulan Ajinomoto ditubuhkan pada 114 tahun yang lalu dengan penemuan rasa umami. Aspirasi pengasas untuk memiliki "Semangat Perintis" dan "Mencipta Nilai Baru" telah diwarisi sehingga hari ini.

 

Overview - By the Numbers - 01

 

Pelbagai pekerja sedang membangunkan perniagaan kami yang tersemat dalam budaya tempatan di 36 negara dan rantau di seluruh dunia. Mengikut rantau: 7,814 di Jepun, 13,998 di Asia, 3,420 di Eropah, Timur Tengah, Afrika (EMEA) dan 9,383 di Amerika Utara dan Selatan.

 

Overview - By the Numbers - 02

 

Kilang Kawasaki meraikan ulang tahunnya yang ke-100 pada 2014. Pada masa ini, kami mempunyai kilang di 24 negara dan rantau bagi proses penghantaran produk yang lebih selamat dan dipercayai kepada pelanggan di seluruh dunia.

 

 

Overview - By the Numbers - 03

 

Kami menjalankan perniagaan secara global merangkumi makanan, penjagaan kesihatan dan bahan elektronik yang menyumbang kepada kesejahteraan manusia, masyarakat dan planet kita dengan "Sains Amino".

 

 

Overview

 

Kumpulan Ajinomoto melancarkan penyelidikan dan pembangunannya pada tahun 1956 dengan 100 penyelidik, dan operasi itu telah berkembang pesat melibatkan lebih 1,700 di seluruh dunia. Sumber manusia kami yang sangat khusus, yang mana kira-kira 10% memegang Ph.D, terlibat dalam bidang makanan, penapaian, bioteknologi, biologi, kimia dan kejuruteraan.

 

 

Overview - By the Numbers - 04

 

 

The Ajinomoto Group Corporate video

Corporate profile video : Get to know the Ajinomoto Group