Set Pai Ayam

Set Pai Ayam
Set Pai Ayam
Set Pai Ayam
1 jam
recipe-cook-time
1 Hidangan
Description
Keterangan Resipi

Kaedah memasak yang sihat

Sila Buat Pilihan
Intensiti
Method
Set Meal
  • Pai Ayam
  • Sup Labu dan Kacang Pis
  • Produk Tenusu
    • 1/2 cawan Susu rendah lemak
  • Buah
    • 1 potong Tembikai

 

Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan

Calories
Calories
459.9 kcal
Carbohydrate
Carbohydrate
54.8 g
Fat
Fat
14.6 g
Protein
Protein
27.2 g
Method
Set Meal
  • Pai Ayam
  • Sup Labu dan Kacang Pis
  • Produk Tenusu
    • 1/2 cawan Susu rendah lemak
  • Buah
    • 1 potong Tembikai

Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan

Calories
Calories
614.8 kcal
Carbohydrate
Carbohydrate
59.1 g
Fat
Fat
23.1 g
Protein
Protein
42.5 g
Method
Set Hidangan
  • Pai Ayam
  • Sup Labu dan Kacang Pis
  • Produk Tenusu
    • 1 cawan Susu rendah lemak
  • Buah
    • 1 potong Tembikai

Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan

Calories
Calories
748.7 kcal
Carbohydrate
Carbohydrate
61.3 g
Fat
Fat
31.0 g
Protein
Protein
56.0 g
Sodium
Sodium
10 mg
Pai Ayam
Ingredients
Bahan-bahan
1/4 cawan (65g) Ayam cincang
1/4 sudu kecil AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa
1/2 sudu besar Kicap lemak manis
1/2 sudu besar Madu
Sedikit Daun Thyme segar
1 ketul (65 g) Keledek oren
1 sudu besar Keju mozarela
1/2 besar Bawang kuning, dipotong dadu
1 ulas Bawang putih, dicincang
1/2 sudu kecil Minyak zaitun
1/3 cawan Air
1/4 cawan Lobak merah, dipotong dadu
2 biji Cendawan butang, dihiris
1 sudu kecil TUMIX® Perencah Pati Ayam
1 sudu besar Tepung Gandum, dicampur dengan sedikit air
Method
Cara Menyediakan
  1. Perap ayam bersama AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa, kicap lemak manis, madu dan daun thyme selama 30 minit.
  2. Rebus keledek bersama kulit sehingga lembut, kupas kulitnya dan hancurkan bersama keju mozzarella. Ketepikan.
  3. Panaskan minyak zaitun, tumis bawang kuning dan bawang putih sehingga wangi, masukkan ayam yang sudah diperap dan lobak merah.
  4. Kacau rata dan tuangkan air.
  5. Masukkan cendawan dan perasakan dengan TUMIX® Perencah Pati Ayam, renehkan.
  6. Masukkan campuran tepung gandum, kacau sehingga pekat. Padamkan api.
  7. Masukkan inti ayam ke dalam dulang kaca atau foil aluminium, ratakan.
  8. Tutup dengan keledek lecek, ratakan.
  9. Bakar di ketuhar pada suhu 180oC sehingga kuning keemasan. Dihidang panas.
Sup Labu dan Kacang Pis
Ingredients
Bahan-bahan
1/4 cawan Labu, potong dadu
250 ml Air
1 sudu besar Kacang pis, di dalam tin
1/4 sudu kecil AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa
1 sudu kecil TUMIX® Perencah Pati Ayam
Method
Cara Menyediakan
  1. Rebus labu bersama air sehingga lembut, sejukkan dan kisar halus.
  2. Renehkan labu kisar di atas api lecil, masukkan kacang pis.
  3. Perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa dan TUMIX® Perencah Pati Ayam
Pai Ayam
Ingredients
Bahan-bahan
1/2 cawan (130g) Ayam cincang
1/4 sudu kecil AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa
1/2 sudu besar Kicap lemak manis
1/2 sudu besar Madu
Sedikit Daun Thyme segar
1 ketul (65 g) Keledek oren
1 sudu besar Keju mozarela
1/2 besar Bawang kuning, dipotong dadu
1 ulas Bawang putih, dicincang
1/2 sudu kecil Minyak zaitun
1/3 cawan Air
1/4 cawan Lobak merah, dipotong dadu
2 biji Cendawan butang, dihiris
1 sudu kecil TUMIX® Perencah Pati Ayam
1 1/2 sudu besar Tepung Gandum, dicampur dengan sedikit air
Method
Cara Menyediakan
  1. Perap ayam bersama AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa, kicap lemak manis, madu dan daun thyme selama 30 minit.
  2. Rebus keledek bersama kulit sehingga lembut, kupas kulitnya dan hancurkan bersama keju mozzarella. Ketepikan.
  3. Panaskan minyak zaitun, tumis bawang kuning dan bawang putih sehingga wangi, masukkan ayam yang sudah diperap dan lobak merah.
  4. Kacau rata dan tuangkan air.
  5. Masukkan cendawan dan perasakan dengan TUMIX® Perencah Pati Ayam, renehkan.
  6. Masukkan campuran tepung gandum, kacau sehingga pekat. Padamkan api.
  7. Masukkan inti ayam ke dalam dulang kaca atau foil aluminium, ratakan.
  8. Tutup dengan keledek lecek, ratakan.
  9. Bakar di ketuhar pada suhu 180oC sehingga kuning keemasan. Dihidang panas.
Sup Labu dan Kacang Pis
Ingredients
Bahan-bahan
1/4 cawan Labu, potong dadu
250 ml Air
1 sudu besar Kacang pis, di dalam tin
1/4 sudu kecil AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa
1 sudu kecil TUMIX® Perencah Pati Ayam
Method
Cara Menyediakan
  1. Rebus labu bersama air sehingga lembut, sejukkan dan kisar halus.
  2. Renehkan labu kisar di atas api lecil, masukkan kacang pis.
  3. Perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa dan TUMIX® Perencah Pati Ayam
Pai Ayam
Ingredients
Bahan-bahan
1/2 cawan (130g) Ayam cincang
1/4 sudu kecil AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa
1/2 sudu besar Kicap lemak manis
1/2 sudu besar Madu
Sedikit Daun Thyme segar
1 ketul (65 g) Keledek oren
1 sudu besar Keju mozarela
1/2 besar Bawang kuning, dipotong dadu
1 ulas Bawang putih, dicincang
1/2 sudu kecil Minyak zaitun
1/3 cawan Air
1/4 cawan Lobak merah, dipotong dadu
2 biji Cendawan butang, dihiris
1 sudu kecil TUMIX® Perencah Pati Ayam
1 1/2 sudu besar Tepung Gandum, dicampur dengan sedikit air
Method
Cara Menyediakan
  1. Perap ayam bersama AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa, kicap lemak manis, madu dan daun thyme selama 30 minit.
  2. Rebus keledek bersama kulit sehingga lembut, kupas kulitnya dan hancurkan bersama keju mozzarella. Ketepikan.
  3. Panaskan minyak zaitun, tumis bawang kuning dan bawang putih sehingga wangi, masukkan ayam yang sudah diperap dan lobak merah.
  4. Kacau rata dan tuangkan air.
  5. Masukkan cendawan dan perasakan dengan TUMIX® Perencah Pati Ayam, renehkan.
  6. Masukkan campuran tepung gandum, kacau sehingga pekat. Padamkan api.
  7. Masukkan inti ayam ke dalam dulang kaca atau foil aluminium, ratakan.
  8. Tutup dengan keledek lecek, ratakan.
  9. Bakar di ketuhar pada suhu 180oC sehingga kuning keemasan. Dihidang panas.
Sup Labu dan Kacang Pis
Ingredients
Bahan-bahan
1/4 cawan Labu, potong dadu
250 ml Air
1 sudu besar Kacang pis, di dalam tin
1/4 sudu kecil AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa
1 sudu kecil TUMIX® Perencah Pati Ayam
Method
Cara Menyediakan
  1. Rebus labu bersama air sehingga lembut, sejukkan dan kisar halus.
  2. Renehkan labu kisar di atas api lecil, masukkan kacang pis.
  3. Perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa dan TUMIX® Perencah Pati Ayam
Product Used
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper Recipes
AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper Recipes
TUMIX® Chicken Stock Recipes
TUMIX® Chicken Stock Recipes
E-commerce icon
Shop Ajinomoto Product Now!
banner-footer.jpg