Jenama

Produk Runcit

Selama beberapa dekad, Ajinomoto (Malaysia) Berhad komited untuk memperbaiki dan mengembangkan jenama baru yang menyediakan pelbagai jenis produk kepada masyarakat dan industri makanan di Malaysia. Hari ini, kami terus maju dan berkembang dengan menawarkan produk & perkhimatan yang inovatif, berdasarkan piawaian yang ditetapkan dan berkualiti tinggi.

Penambah Perasa

AJI-NO-MOTO®

AJI-NO-MOTO®

Penambah perasa AJI-NO-MOTO® merupakan jenama yang terkenal di seluruh dunia bagi Monosodium Glutamat (MSG).
TUMIX®

TUMIX®

Perencah Pati Ayam TUMIX® mempunyai keseimbangan rasa ayam, bawang putih dan bawang merah yang sempurna.
Seri-Aji®

Seri-Aji®

Seri-Aji® adalah perasa khusus untuk menu yang membantu anda menyediakan hidangan masakan di rumah yang lazat dengan cepat dan mudah.
AJI-SHIO®

AJI-SHIO®

AJI-SHIO® terdiri daripada Lada Putih Berperisa dan Lada Hitam Berperisa yang bukan sahaja memberikan rasa lada, malah memberikan lebih kelazatan dalam hidangan anda.
AJI-NO-MOTO® PLUS

AJI-NO-MOTO® PLUS

Penambah perasa premium yang boleh meningkatkan lagi kelazatan dan rasa sedap semua jenis hidangan dengan hanya sedikit penggunaan. AJI-NO-MOTO® PLUS boleh digunakan untuk aplikasi yang berbeza dan lebih ekonomik.
AJI•MIX™

AJI•MIX™

AJI●MIX™ merupakan perencah yang diadun khusus untuk memberikan rasa penuh seimbang dalam hidangan anda.

Frozen Food

"AJINOMOTO Gyoza"

"AJINOMOTO Gyoza"

"AJINOMOTO Gyoza" merupakan Gyoza asli gaya jepun yang diperbuat daripada campuran sempurna daging ayam dan sayur-sayuran dengan lapisan nipis yang dapat memberikan rasa rangup dan melazatkan.

Minuman Sukan

aminoVITAL®

aminoVITAL®

aminoVITAL® adalah jenama Nombor 1 di Jepun*. Ianya adalah satu-satunya minuman jeli dengan asid amino di Malaysia.

Pemanis

Pal Sweet

Pal Sweet®

Pal Sweet® ialah pemanis yang memberikan rasa manis semula jadi. Dengan menggantikan gula biasa di dalam minuman anda.

Produk Perindustrian

Ajinomoto (Malaysia) Berhad mempunyai pelbagai jenis produk perasa yang dikenali sebagai 'TENCHO'. Produk 'TENCHO' ini banyak digunakan oleh pengeluar industri dalam pemprosesan makanan.

 AJIRISE™

AJIRISE™

AJIRISE ialah produk berkaitan ekstrak yis yang menambah kelazatan makanan dengan meningkatkan rasa termasuk rasa asli makanan tersebut. Produk ini tidak mengandungi sebarang bahan tambahan makanan, rendah kandungan garam dan sesuai untuk produk berlabel bersih.
HVP (Hydrolysed Vegetable Protein

HVP (Hydrolysed Vegetable Protein)

“Hydrolysed Vegetable Protein” yang terdapat dalam bentuk cecair atau serbuk adalah dibuat daripada kacang soya untuk memberikan rasa yang sedap and bau yang kuat.
AJI-AROMA

AJI-AROMA

“AJI-AROMA” adalah untuk meningkatkan rasa asal dan memberikan bau dan rasa spesifik.
AJI-NO-MOTO® PLUS

AJI-NO-MOTO® PLUS

“Penambah perasa premium yang dapat meningkatkan lagi keenakkan semua jenis masakan dengan penggunaan yang sedikit. AJI-NO-MOTO® PLUS boleh digunakan dalam semua jenis masakan dan ia adalah lebih menjimatkan.
  AJIMATE

  AJIMATE

  "AJIMATE" membantu untuk meningkatkan rasa asli.
  ACTIVA TG

  ACTIVA TG

  “ACTIVA” TG merupakan enzim yang menjadi pemangkin untuk proses pempolimeran dan pautan protein.

  Persijilan Kami

  Di setiap negara dan dalam setiap perkara yang kami lakukan, nama AJINOMOTO® melambangkan kualiti dan kesihatan bertaraf dunia. Melangkaui kehendak undang-undang adalah cabaran yang ingin kami capai.

  logo-halal.jpg

  Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) telah mengesahkan bahawa AJI-NO-MOTO® dan produk-produk lain yang dikeluarkan oleh Ajinomoto (Malaysia) Berhad di Malaysia adalah “HALAL”. Persijilan “HALAL” ini bukan sahaja menandakan produk ini sesuai untuk kegunaan orang Islam, malah turut menunjukkan sensitiviti yang mendalam terhadap budaya tempatan

  logo-sirim2-e1515642977753.jpg

  Kami menyumbang ke arah kehidupan yang lebih baik dengan menyediakan produk dan perkhidmatan berkualiti tinggi dan selamat. Komitmen kami terhadap kualiti telah melayakkan kami memperolehi ISO 9001: 2000 daripada SIRIM.

  logo-haccp.jpg

  Penekanan berterusan kami dalam pengeluaran produk selamat untuk digunakan melayakkan kami memperolehi persijilan HACCP daripada Kementerian Kesihatan

  14001

  Kami menganggap perkara alam sekitar sebagai satu isu keutamaan kami dan komited dalam melindungi dan menambah baik alam sekitar dalam semua bidang operasi syarikat, sambil memelihara dan meningkatkan kualiti hidup untuk pekerja, pelanggan dan jiran.

  logo-sirim2-e1515642977753.jpg

  Kami komited untuk menyediakan persekitaran tempat kerja yang lebih selamat dan sihat kepada semua orang dengan mencegah kecederaan di tempat kerja dan kesihatan yang tidak baik untuk melindungi tempat kerja, kontraktor, pelawat dan jiran kami.