Bebola Ubi Keledek Dan Labu

Bebola Ubi Keledek Dan Labu
40 minit
recipe-cook-time
5 - 6 Hidangan
Play Video Tonton Video Memasak
Description
Keterangan Resipi

Snek yang manis dan enak. Resepi yang unik dan mudah disediakan. Menghasilkan tekstur yang lembut di dalam dan sesuai untuk dihidangkan ketika sarapan mahupun minum petang.

Ingredients
Bahan-bahan
300 g Ubi keledek, dikupas, potong dadu besar
300 g Labu, dikupas, potong dadu besar
1 paket Seri-Aji® Tepung Goreng Pisang 150g
Secukupnya Minyak masak
1 sudu kecil Garam
2 sudu besar Gula
2 sudu besar Gula serbuk

 

Method
Cara Menyediakan
  1. Rebus ubi keledek dan labu hingga empuk. Tapis air dan pastikan ubi keledek dan labu kering. Lenyekkan.
  2. Gaul rata ubi keledek, labu dan Seri-Aji® Tepung Goreng Pisang 150g gula dan garam sehingga adunan lembut.
  3. Senduk doh dan gulung di antara tapak tangan untuk membentuk bola berdiameter 1 inci. Ulang sehingga semua doh habis.
  4. Goreng sehingga kuning keemasan.
  5. Ayak serbuk gula di atas bebola. Sedia untuk dihidang.
Product Used
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
Seri-Aji® Banana Fritter Flour
Seri-Aji® Banana Fritter Flour
E-commerce icon
Shop Ajinomoto Product Now!
banner-footer.jpg