Bebola Ubi Keledek Dan Labu
40 minit
5 - 6 Hidangan
Tonton Video Memasak
Keterangan Resipi
Snek yang manis dan enak. Resepi yang unik dan mudah disediakan. Menghasilkan tekstur yang lembut di dalam dan sesuai untuk dihidangkan ketika sarapan mahupun minum petang.
Bahan-bahan
300 g | Ubi keledek, dikupas, potong dadu besar |
300 g | Labu, dikupas, potong dadu besar |
1 paket | Seri-Aji® Tepung Goreng Pisang 150g |
Secukupnya | Minyak masak |
1 sudu kecil | Garam |
2 sudu besar | Gula |
2 sudu besar | Gula serbuk |
Cara Menyediakan
- Rebus ubi keledek dan labu hingga empuk. Tapis air dan pastikan ubi keledek dan labu kering. Lenyekkan.
- Gaul rata ubi keledek, labu dan Seri-Aji® Tepung Goreng Pisang 150g gula dan garam sehingga adunan lembut.
- Senduk doh dan gulung di antara tapak tangan untuk membentuk bola berdiameter 1 inci. Ulang sehingga semua doh habis.
- Goreng sehingga kuning keemasan.
- Ayak serbuk gula di atas bebola. Sedia untuk dihidang.
Sila login/daftar untuk melihat resipi eksklusif yang penuh.
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
Seri-Aji® Banana Fritter Flour