Nasi Goreng Cina Berkurma


5 orang

Resepi Nasi Goreng Cina Berkurma disediakan mengunakan isi ayam, nasi, telur, kacang pis, lobak merah, kurma dan SERI-AJI® Perencah Nasi Goreng Cina.

3 sudu besar | Minyak masak |
200 g | Isi ayam, dipotong kecil |
50 g | Kacang pis |
50 g | Lobak merah, dipotong dadu |
2 | Telur |
4 cawan / 550g | Nasi putih |
1 paket | SERI-AJI® Perencah Nasi Goreng Cina 26g |
5 biji | Kurma, dipotong dadu |

- Panaskan minyak masak, goreng ayam sehingga separuh masak.
- Masukkan sayuran dan telur, kacau goreng sehingga telur masak.
- Masukkan nasi dan taburkan 1 paket SERI-AJI® Perencah Nasi Goreng Cina® 26g, kacau goreng hingga sekata.
- Masukkan kurma dan kacau sekata.
- Sedia untuk dihidang.


