Nasi Keju Panggang
Keterangan Resipi
Menu menarik ini sememangnya mudah dan ringkas. Gabungan rasa keju dan Tom Yam membuatkan hindangan anda lebih menyerlah. Cubalah resepi Nasi Keju Panggang ini.
Bahan-bahan
1 sudu besar | Minyak masak/marjerin |
40 g | Ham vegetarian, dipotong dadu |
6 kuntum | Cendawan butang segar, dihiris |
2 mangkuk (360g) | Nasi |
15 biji | Tomato ceri, dipotong 2 |
3 sudu besar | Keju mozzarella, diparut |
Bahan-bahan A:
1 sudu besar | Pasli cincang |
1 sudu besar/12 g | Perencah Tom Yam SERI-AJI® |
2 sudu besar | Keju mozzarella, diparut |
Cara Menyediakan
- Panaskan minyak ataupun marjerin, goreng-tohor ham dan cendawan butang hingga harum. Ketepikan.
- Dalam satu mangkuk, gaul sekata nasi, ham & cendawan goreng serta bahan-bahan (A).
- Letakkan nasi di atas bekas tahan panas, tambah tomato dan taburkan 3 sudu besar parutan keju mozzarella di atas.
- Panaskan ketuhar terdahulu kepada 2000C, kemudian panggang nasi selama 10 minit atau sehingga perang-keemasan. Hidang panas
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
Seri-Aji® Tom Yam Seasoning Recipes