Anda sudah menjadi ahli?

Jadilah ahli kelab
yang menyeronokkan ini
untuk lebih banyak tip
masakan dan aktiviti PERCUMA

hubungi-kami

Nasi Keju Panggang

Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
Seri-Aji® Tom Yam Seasoning
Ajinomoto Malaysia
Keterangan Resipi

Menu menarik ini sememangnya mudah dan ringkas. Gabungan rasa keju dan Tom Yam membuatkan hindangan anda lebih menyerlah. Cubalah resepi Nasi Keju Panggang ini.

Bahan-bahan
Bahan-bahan:
1 sudu besar Minyak masak/marjerin
40 g Ham vegetarian, dipotong dadu
6 kuntum Cendawan butang segar, dihiris
2 mangkuk (360g) Nasi
15 biji Tomato ceri, dipotong 2
3 sudu besar Keju mozzarella, diparut
Bahan-bahan A:
1 sudu besar Pasli cincang
1 sudu besar/12 g Perencah Tom Yam SERI-AJI®
2 sudu besar Keju mozzarella, diparut
Cara Menyediakan
1. Panaskan minyak ataupun marjerin, goreng-tohor ham dan cendawan butang hingga harum. Ketepikan.
2. Dalam satu mangkuk, gaul sekata nasi, ham & cendawan goreng serta bahan-bahan (A).
3. Letakkan nasi di atas bekas tahan panas, tambah tomato dan taburkan 3 sudu besar parutan keju mozzarella di atas.
4. Panaskan ketuhar terdahulu kepada 2000C, kemudian panggang nasi selama 10 minit atau sehingga perang-keemasan. Hidang panas
Kembali ke Senarai Resipi
Ajinomoto Product