Nasi Keju Panggang

Nasi Keju Panggang
Description
Keterangan Resipi

Menu menarik ini sememangnya mudah dan ringkas. Gabungan rasa keju dan Tom Yam membuatkan hindangan anda lebih menyerlah. Cubalah resepi Nasi Keju Panggang ini.

Ingredients
Bahan-bahan
1 sudu besar Minyak masak/marjerin
40 g Ham vegetarian, dipotong dadu
6 kuntum Cendawan butang segar, dihiris
2 mangkuk (360g) Nasi
15 biji Tomato ceri, dipotong 2
3 sudu besar Keju mozzarella, diparut

Bahan-bahan A:

1 sudu besar Pasli cincang
1 sudu besar/12 g Perencah Tom Yam SERI-AJI®
2 sudu besar Keju mozzarella, diparut
Method
Cara Menyediakan
  1. Panaskan minyak ataupun marjerin, goreng-tohor ham dan cendawan butang hingga harum. Ketepikan.
  2. Dalam satu mangkuk, gaul sekata nasi, ham & cendawan goreng serta bahan-bahan (A).
  3. Letakkan nasi di atas bekas tahan panas, tambah tomato dan taburkan 3 sudu besar parutan keju mozzarella di atas.
  4. Panaskan ketuhar terdahulu kepada 2000C, kemudian panggang nasi selama 10 minit atau sehingga perang-keemasan. Hidang panas
Product Used
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
Seri-Aji® Tom Yam Seasoning Recipes
Seri-Aji® Tom Yam Seasoning Recipes
E-commerce icon
Shop Ajinomoto Product Now!
banner-footer.jpg