Pai Quiche Lorraine

Pai Quiche Lorraine
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
Seri-Aji® Yangchow Fried Rice Recipes Seri-Aji® Black Pepper Seasoning Recipes
Ajinomoto Malaysia
Keterangan Resipi

Pai Quiche Lorraine

Bahan-bahan

Bahan-bahan: doh pai

150 g Tepung berprotein rendah (soft flour)
60 g Mentega
30 g Lemak shortening
½ sudu teh Garam
2-3 sudu besar Air sejuk

Bahan-bahan A: inti daging

6-8 keping Daging lembu salai (bacon)
1/3 cawan Bawang besar, dipotong halus
4 biji Telur
2 cawan Krim
¼ sudu teh Perencah Nasi Goreng Cina SERI-AJI®
½ sudu teh Perencah Masak Lada Hitam SERI-AJI®
1 cawan Keju Swiss/cheddar
Cara Menyediakan
  1. Gelek doh pai dan ratakannya di dalam piring pai.
  2. Bakar doh pai di dalam ketuhar sehingga separuh masak. Ketepikan.
  3. Goreng bacon dan bawang besar, ketepikan.
  4. Pukul ringan telur dan tambah krim.
  5. Tambah perencah dan kacau sebati.
  6. Susun bacon goreng di atas pastry, kemudian tuangkan campuran krim dan telur.
  7. Taburkan keju dan bakar pada 1800C hingga keemasan.
E-commerce icon
Shop Ajinomoto Product Now!
banner_footer.jpg