Set Ayam Chasseur
1 Hidangan
Keterangan Resipi
Ayam Chasseur adalah hidangan stew Perancis klasik yang dimasak dengan kepingan ayam, yang ditumis bersama lobak merah, kentang dan cendawan. Resipi Set Chasseur Ayam ini dihidangkan dengan Sup Jagung Muda dan Brokoli, Nasi Basmathi, Yogurt dan Buah-buahan.
Sila Buat Pilihan
Intensiti
Rendah
Sederhana
Tinggi
Set Hidangan
- Nasi
60 g Nasi basmathi - Ayam Chasseur
- Sup Jagung Muda dan Brokoli
- Produk Tenusu
1/2 cawan Yogurt asli rendak lemak - Buah
1 potong (100g) Tembikai susu
Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan
Calories
488.0 kcal
Carbohydrate
64.5 g
Fat
13.3 g
Protein
27.6 g
Set Hidangan
- Nasi
100 g Nasi basmathi - Ayam Chasseur
- Sup Jagung Muda dan Brokoli
- Produk Tenusu
1/2 cawan Yogurt asli rendak lemak - Buah
1 potong (100g) Tembikai susu
Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan
Calories
602.0 kcal
Carbohydrate
77.3 g
Fat
16.5 g
Protein
36.1 g
Set Hidangan
- Nasi
150 g Nasi basmathi - Ayam Chasseur
- Sup Jagung Muda dan Brokoli
- Produk Tenusu
1 cawan Yogurt asli rendak lemak - Buah
1 potong (100g) Tembikai susu
Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan
Calories
713.0 kcal
Carbohydrate
98.1 g
Fat
17.4 g
Protein
40.8 g
Ayam Chasseur
Bahan-bahan
80 g | Isi ayam, dipotong dadu |
1/4 sudu kecil | AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa |
5 g | Tepung gandum |
2 sudu besar | Minyak masak untuk menggoreng |
6 | Cendawan butang |
50 g | Lobak merah, dipotong dadu |
1(120g) | Kentang, dipotong dadu |
3/4 sudu kecil | TUMIX® Perencah Pati Ayam |
200 ml | Air |
1 sudu kecil | Daun pasli |
Cara Menyediakan
- Perasakan ayam dengan AJI-SHIO® dan salut bersama tepung gandum.
- Panaskan minyak di dalam kuali, masukkan ayam dan biarkan masak beberapa minit. Terbalikkan setiap ketulan ayam dan biarkan keperangan. Ketepikan.
- Tumis cendawan, lobak merah dan kentang bersama lebihan minyak.
- Masukkan air dan TUMIX®.
- Masak dengan api perlahan selama 3 minit dan masukkan pasli.
- Masukkan ayam goreng dan reneh selama 5 minit atau sehingga kentang lembut. Masukkan sedikit air jika perlu. Sedia dihidang.
Sup Jagung Muda dan Brokoli
Bahan-bahan
1/4 sudu kecil | Minyak zaitun |
1 sudu besar | Bawang merah cincang |
1 sudu kecil | Bawang putih cincang |
250 ml | Air |
1 sudu kecil | TUMIX® Perencah Pati Ayam |
50 g | Jagung muda |
100 g | Brokoli |
Cara Menyediakan
- Panaskan minyak, tumis bawang merah dan bawang putih sehingga naik bau.
- Masukkan air dan biarkan didih.
- Masukkan TUMIX®, jagung muda dan brokoli.
- Biarkan didih selama 2-3 minit. Sedia dihidang.
Ayam Chasseur
Bahan-bahan
120 g | Isi ayam, dipotong dadu |
1/4 sudu kecil | AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa |
5 g | Tepung gandum |
2 sudu besar | Minyak masak untuk menggoreng |
6 | Cendawan butang |
50 g | Lobak merah, dipotong dadu |
1(120g) | Kentang, dipotong dadu |
3/4 sudu kecil | TUMIX® Perencah Pati Ayam |
200 ml | Air |
1 sudu kecil | Daun pasli |
Cara Menyediakan
- Perasakan ayam dengan AJI-SHIO® dan salut bersama tepung gandum.
- Panaskan minyak di dalam kuali, masukkan ayam dan biarkan masak beberapa minit. Terbalikkan setiap ketulan ayam dan biarkan keperangan. Ketepikan.
- Tumis cendawan, lobak merah dan kentang bersama lebihan minyak.
- Masukkan air dan TUMIX®.
- Masak dengan api perlahan selama 3 minit dan masukkan pasli.
- Masukkan ayam goreng dan reneh selama 5 minit atau sehingga kentang lembut. Masukkan sedikit air jika perlu. Sedia dihidang.
Sup Jagung Muda dan Brokoli
Bahan-bahan
1/4 sudu kecil | Minyak zaitun |
1 sudu besar | Bawang merah cincang |
1 sudu kecil | Bawang putih cincang |
250 ml | Air |
1 sudu kecil | TUMIX® Perencah Pati Ayam |
50 g | Jagung muda |
100 g | Brokoli |
Cara Menyediakan
- Panaskan minyak, tumis bawang merah dan bawang putih sehingga naik bau.
- Masukkan air dan biarkan didih.
- Masukkan TUMIX®, jagung muda dan brokoli.
- Biarkan didih selama 2-3 minit. Sedia dihidang.
Ayam Chasseur
Bahan-bahan
120 g | Isi ayam, dipotong dadu |
1/4 sudu kecil | AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa |
5 g | Tepung gandum |
2 sudu besar | Minyak masak untuk menggoreng |
6 | Cendawan butang |
50 g | Lobak merah, dipotong dadu |
1(120g) | Kentang, dipotong dadu |
3/4 sudu kecil | TUMIX® Perencah Pati Ayam |
200 ml | Air |
1 sudu kecil | Daun pasli |
Cara Menyediakan
- Perasakan ayam dengan AJI-SHIO® dan salut bersama tepung gandum.
- Panaskan minyak di dalam kuali, masukkan ayam dan biarkan masak beberapa minit. Terbalikkan setiap ketulan ayam dan biarkan keperangan. Ketepikan.
- Tumis cendawan, lobak merah dan kentang bersama lebihan minyak.
- Masukkan air dan TUMIX®.
- Masak dengan api perlahan selama 3 minit dan masukkan pasli.
- Masukkan ayam goreng dan reneh selama 5 minit atau sehingga kentang lembut. Masukkan sedikit air jika perlu. Sedia dihidang.
Sup Jagung Muda dan Brokoli
Bahan-bahan
1/4 sudu kecil | Minyak zaitun |
1 sudu besar | Bawang merah cincang |
1 sudu kecil | Bawang putih cincang |
250 ml | Air |
1 sudu kecil | TUMIX® Perencah Pati Ayam |
50 g | Jagung muda |
100 g | Brokoli |
Cara Menyediakan
- Panaskan minyak, tumis bawang merah dan bawang putih sehingga naik bau.
- Masukkan air dan biarkan didih.
- Masukkan TUMIX®, jagung muda dan brokoli.
- Biarkan didih selama 2-3 minit. Sedia dihidang.
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper Recipes
TUMIX® Chicken Stock Recipes