Set Ayam Chasseur

Set Ayam Chasseur
Set Ayam Chasseur
Set Ayam Chasseur
recipe-cook-time
1 Hidangan
Description
Keterangan Resipi

Ayam Chasseur adalah hidangan stew Perancis klasik yang dimasak dengan kepingan ayam, yang ditumis bersama lobak merah, kentang dan cendawan. Resipi Set Chasseur Ayam ini dihidangkan dengan Sup Jagung Muda dan Brokoli, Nasi Basmathi, Yogurt dan Buah-buahan.

Sila Buat Pilihan
Intensiti
Method
Set Hidangan
  • Nasi
    60 g Nasi basmathi
  • Ayam Chasseur
  • Sup Jagung Muda dan Brokoli
  • Produk Tenusu
    1/2 cawan Yogurt asli rendak lemak
  • Buah
    1 potong (100g) Tembikai susu

Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan

Calories
Calories
488.0 kcal
Carbohydrate
Carbohydrate
64.5 g
Fat
Fat
13.3 g
Protein
Protein
27.6 g
Method
Set Hidangan
  • Nasi
    100 g Nasi basmathi
  • Ayam Chasseur
  • Sup Jagung Muda dan Brokoli
  • Produk Tenusu
    1/2 cawan Yogurt asli rendak lemak
  • Buah
    1 potong (100g) Tembikai susu

Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan

Calories
Calories
602.0 kcal
Carbohydrate
Carbohydrate
77.3 g
Fat
Fat
16.5 g
Protein
Protein
36.1 g
Method
Set Hidangan
  • Nasi
    150 g Nasi basmathi
  • Ayam Chasseur
  • Sup Jagung Muda dan Brokoli
  • Produk Tenusu
    1 cawan Yogurt asli rendak lemak
  • Buah
    1 potong (100g) Tembikai susu

Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan

Calories
Calories
713.0 kcal
Carbohydrate
Carbohydrate
98.1 g
Fat
Fat
17.4 g
Protein
Protein
40.8 g
Ayam Chasseur
Ingredients
Bahan-bahan
80 g Isi ayam, dipotong dadu
1/4 sudu kecil AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa
5 g Tepung gandum
2 sudu besar   Minyak masak untuk menggoreng
6 Cendawan butang
50 g Lobak merah, dipotong dadu
1(120g) Kentang, dipotong dadu
3/4 sudu kecil  TUMIX® Perencah Pati Ayam
200 ml  Air
1 sudu kecil  Daun pasli
Method
Cara Menyediakan
  1. Perasakan ayam dengan AJI-SHIO® dan salut bersama tepung gandum.
  2. Panaskan minyak di dalam kuali, masukkan ayam dan biarkan masak beberapa minit. Terbalikkan setiap ketulan ayam dan biarkan keperangan. Ketepikan.
  3. Tumis cendawan, lobak merah dan kentang bersama lebihan minyak.
  4. Masukkan air dan TUMIX®.
  5. Masak dengan api perlahan selama 3 minit dan masukkan pasli.
  6. Masukkan ayam goreng dan reneh selama 5 minit atau sehingga kentang lembut. Masukkan sedikit air jika perlu. Sedia dihidang.
Sup Jagung Muda dan Brokoli
Ingredients
Bahan-bahan
1/4 sudu kecil  Minyak zaitun
1 sudu besar Bawang merah cincang
1 sudu kecil Bawang putih cincang
250 ml Air
1 sudu kecil TUMIX® Perencah Pati Ayam
50 g Jagung muda
100 g Brokoli
Method
Cara Menyediakan
  1. Panaskan minyak, tumis bawang merah dan bawang putih sehingga naik bau.
  2. Masukkan air dan biarkan didih.
  3. Masukkan TUMIX®, jagung muda dan brokoli.
  4. Biarkan didih selama 2-3 minit. Sedia dihidang.
Ayam Chasseur
Ingredients
Bahan-bahan
120 g Isi ayam, dipotong dadu
1/4 sudu kecil AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa
5 g Tepung gandum
2 sudu besar   Minyak masak untuk menggoreng
6 Cendawan butang
50 g Lobak merah, dipotong dadu
1(120g) Kentang, dipotong dadu
3/4 sudu kecil  TUMIX® Perencah Pati Ayam
200 ml  Air
1 sudu kecil  Daun pasli
Method
Cara Menyediakan
  1. Perasakan ayam dengan AJI-SHIO® dan salut bersama tepung gandum.
  2. Panaskan minyak di dalam kuali, masukkan ayam dan biarkan masak beberapa minit. Terbalikkan setiap ketulan ayam dan biarkan keperangan. Ketepikan.
  3. Tumis cendawan, lobak merah dan kentang bersama lebihan minyak.
  4. Masukkan air dan TUMIX®.
  5. Masak dengan api perlahan selama 3 minit dan masukkan pasli.
  6. Masukkan ayam goreng dan reneh selama 5 minit atau sehingga kentang lembut. Masukkan sedikit air jika perlu. Sedia dihidang.

 

 

 

Sup Jagung Muda dan Brokoli
Ingredients
Bahan-bahan
1/4 sudu kecil  Minyak zaitun
1 sudu besar Bawang merah cincang
1 sudu kecil Bawang putih cincang
250 ml Air
1 sudu kecil TUMIX® Perencah Pati Ayam
50 g Jagung muda
100 g Brokoli
Method
Cara Menyediakan
  1. Panaskan minyak, tumis bawang merah dan bawang putih sehingga naik bau.
  2. Masukkan air dan biarkan didih.
  3. Masukkan TUMIX®, jagung muda dan brokoli.
  4. Biarkan didih selama 2-3 minit. Sedia dihidang.
Ayam Chasseur
Ingredients
Bahan-bahan
120 g Isi ayam, dipotong dadu
1/4 sudu kecil AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa
5 g Tepung gandum
2 sudu besar   Minyak masak untuk menggoreng
6 Cendawan butang
50 g Lobak merah, dipotong dadu
1(120g) Kentang, dipotong dadu
3/4 sudu kecil  TUMIX® Perencah Pati Ayam
200 ml  Air
1 sudu kecil  Daun pasli
Method
Cara Menyediakan
  1. Perasakan ayam dengan AJI-SHIO® dan salut bersama tepung gandum.
  2. Panaskan minyak di dalam kuali, masukkan ayam dan biarkan masak beberapa minit. Terbalikkan setiap ketulan ayam dan biarkan keperangan. Ketepikan.
  3. Tumis cendawan, lobak merah dan kentang bersama lebihan minyak.
  4. Masukkan air dan TUMIX®.
  5. Masak dengan api perlahan selama 3 minit dan masukkan pasli.
  6. Masukkan ayam goreng dan reneh selama 5 minit atau sehingga kentang lembut. Masukkan sedikit air jika perlu. Sedia dihidang.
Sup Jagung Muda dan Brokoli
Ingredients
Bahan-bahan
1/4 sudu kecil  Minyak zaitun
1 sudu besar Bawang merah cincang
1 sudu kecil Bawang putih cincang
250 ml Air
1 sudu kecil TUMIX® Perencah Pati Ayam
50 g Jagung muda
100 g Brokoli
Method
Cara Menyediakan
  1. Panaskan minyak, tumis bawang merah dan bawang putih sehingga naik bau.
  2. Masukkan air dan biarkan didih.
  3. Masukkan TUMIX®, jagung muda dan brokoli.
  4. Biarkan didih selama 2-3 minit. Sedia dihidang.
Product Used
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper Recipes
AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper Recipes
TUMIX® Chicken Stock Recipes
TUMIX® Chicken Stock Recipes
E-commerce icon
Shop Ajinomoto Product Now!
banner-footer.jpg