Set Papilote Ikan Kod

Set Papilote Ikan Kod
Set Papilote Ikan Kod
Set Papilote Ikan Kod
45 minit
recipe-cook-time
1 Hidangan
Description
Keterangan Resipi

Hidangan barat yang enak. Resipi ikan yang berkrim dan berkhasiat.

Sila Buat Pilihan
Intensiti
Method
Set Hidangan
  • Keledek Bakar
  • Papilote Ikan Kod
  • Sup Cendawan Butang
  • Produk Tenusu
    1 bottle Susu Kultur
    150ml Air Tonik
  • Buah
    160g Betik

Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan

Calories
Calories
496.8 kcal
Carbohydrate
Carbohydrate
77.7 g
Fat
Fat
8.7 g
Protein
Protein
26.9 g
Method
Set Hidangan
  • Keledek Bakar
  • Papilote Ikan Kod
  • Sup Cendawan Butang
  • Produk Tenusu
    1 bottle Susu Kultur
    150ml Air Tonik
  • Buah
    160g Betik

Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan

Calories
Calories
601.3 kcal
Carbohydrate
Carbohydrate
77.7 g
Fat
Fat
13.7 g
Protein
Protein
41.7 g
Method
Set Hidangan
  • Keledek Bakar
  • Papilote Ikan Kod
  • Sup Cendawan Butang
  • Produk Tenusu
    1 bottle Susu Kultur
    150ml Air Tonik
  • Buah
    160g Betik

Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan

Calories
Calories
701.4 kcal
Carbohydrate
Carbohydrate
82.4 g
Fat
Fat
19.1 g
Protein
Protein
50.0 g
Keledek Bakar
Ingredients
Bahan-bahan
130 g Keledek
Method
Cara Menyediakan
  1. Potong kecil dan bakar sehingga lembut.
Papilote Ikan Kod
Ingredients
Bahan-bahan
Bahan-bahan A: mentega bawang putih dan limau
2 sudu kecil Mentega lembut tanpa garam
1/2 sudu kecil Bawang putih cincang
1 biji Limau
1/4 sudu kecil Garam
Bahan-bahan B: 
180 g Ikan Kod
3/4 sudu kecil TUMIX® Perencah Pati Ikan Bilis
15 g Hirisan lobak merah
20 g Bok choy
15 g Hirisan bawang mewah 
5 g Hirisan halia
1 sudu kecil Minyak kepala sawit
2 hiris Lemon

 

Method
Cara Menyediakan
  1. Campurgaul bahan-bahan (A) sehingga rata.
  2. Perap ikan dengan TUMIX® Perencah Pati Ikan Bilis
  3. Letakkan lobak merah, bok choy, bawang merah dan halia di atas kertas parchment.
  4. Letakkan ikan di atas sayur-sayuran dan sapukan mentega bawang putih limau pada ikan.
  5. Letakkan lemon di atas ikan dan tutup menggunakan kertas parchment.
  6. Bakar di dalam suhu 200’C selama 15 minit atau sehingga masak.
Sup Cendawan Butang
Ingredients
Bahan-bahan
1/2 sudu kecil Mentega
2 ulas Bawang putih, dihiris
2 sudu besar Bawang merah, dihiris
50 g Lobak merah
6 biji Cendawan butang
250 ml Air
1 sudu kecil TUMIX® Perencah Pati Ayam
Method
Cara Menyediakan
  1. Cairkan mentega, kacau goreng bawang putih dan bawang merah.
  2. Masukkan lobak merah dan cendawan, kacau rata.
  3. Masukkan air dan TUMIX® Perencah Pati Ayam, reneh sehingga lobak lembut.
Keledek Bakar
Ingredients
Bahan-bahan
130 g Keledek
Method
Cara Menyediakan
  1. Potong kecil dan bakar sehingga lembut.
Papilote Ikan Kod
Ingredients
Bahan-bahan
Bahan-bahan A: mentega bawang putih dan limau
1/2 sudu kecil Mentega putih tanpa garam
1/2 sudu kecil Bawang putih cincang
1/2 biji Limau
1/4 sudu kecil garam
Bahan-bahan B: 
145 g Ikan kod
1/2 sudu kecil TUMIX® Perencah Pati Ikan Bilis
15 g Hirisan lobak merah
20 g Bok choy
15 g Hirisan bawang merah
5 g Hirisan halia
1 sudu kecil Minyak kepala sawit
2 hiris Lemon

 

Method
Cara Menyediakan
  1. Campurgaul bahan-bahan (A) sehingga rata.
  2. Perap ikan dengan TUMIX® Perencah Pati Ikan Bilis
  3. Letakkan lobak merah, bok choy, bawang merah dan halia di atas kertas parchment.
  4. Letakkan ikan di atas sayur-sayuran dan sapukan mentega bawang putih limau pada ikan.
  5. Letakkan lemon di atas ikan dan tutup menggunakan kertas parchment.
  6. Bakar di dalam suhu 200’C selama 15 minit atau sehingga masak.

 

Sup Cendawan Butang
Ingredients
Bahan-bahan
1/2 sudu kecil Mentega
2 ulas Bawang putih, dihiris
2 sudu besar Bawang merah, dihiris
50 g Lobak merah
6 biji Cendawan butang
250 ml Air
1 sudu kecil TUMIX® Perencah Pati Ayam
Method
Cara Menyediakan
  1. Cairkan mentega, kacau goreng bawang putih dan bawang merah.
  2. Masukkan lobak merah dan cendawan, kacau rata.
  3. Masukkan air dan TUMIX® Perencah Pati Ayam, reneh sehingga lobak lembut.
Keledek Bakar
Ingredients
Bahan-bahan
145 g Keledek
Method
Cara Menyediakan
  1. Potong kecil dan bakar sehingga lembut.
Papilote Ikan Kod
Ingredients
Bahan-bahan
Bahan-bahan A: mentega bawang putih dan limau
1/2 sudu kecil Mentega lembut tanpa garam
1/2 sudu kecil Bawang putih cincang
1/2 biji Limau
1/4 sudu kecil Garam
Bahan-bahan B: 
80 g Ikan kod
1/4 sudu kecil TUMIX® Perencah Pati Ikan Bilis
15 g Hirisan lobak merah
20 g Bok choy
15 g Hirisan bawang merah
5 g Hirisan halia
1 sudu kecil Minyak kepala sawit
2 hiris Lemon
Method
Cara Menyediakan
  1. Campurgaul bahan-bahan (A) sehingga rata.
  2. Perap ikan dengan TUMIX® Perencah Pati Ikan Bilis
  3. Letakkan lobak merah, bok choy, bawang merah dan halia di atas kertas parchment.
  4. Letakkan ikan di atas sayur-sayuran dan sapukan mentega bawang putih limau pada ikan.
  5. Letakkan lemon di atas ikan dan tutup menggunakan kertas parchment.
  6. Bakar di dalam suhu 200’C selama 15 minit atau sehingga masak.
Sup Cendawan Butang
Ingredients
Bahan-bahan
1/2 sudu kecil Mentega
2 ulas Bawang putih, dihiris
2 sudu besar Bawang merah, dihiris
50 g Lobak merah
6 biji Cendawan butang
250 ml Air
1 sudu kecil TUMIX® Perencah Pati Ayam
Method
Cara Menyediakan
  1. Cairkan mentega, kacau goreng bawang putih dan bawang merah.
  2. Masukkan lobak merah dan cendawan, kacau rata.
  3. Masukkan air dan TUMIX® Perencah Pati Ayam, reneh sehingga lobak lembut.
Product Used
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
TUMIX® Chicken Stock Recipes
TUMIX® Chicken Stock Recipes
TUMIX® Anchovy Stock Recipes
TUMIX® Anchovy Stock Recipes
E-commerce icon
Shop Ajinomoto Product Now!
banner-footer.jpg