Set Papilote Ikan Kod
45 minit
1 Hidangan
Keterangan Resipi
Hidangan barat yang enak. Resipi ikan yang berkrim dan berkhasiat.
Sila Buat Pilihan
Intensiti
Rendah
Sederhana
Tinggi
Set Hidangan
- Keledek Bakar
- Papilote Ikan Kod
- Sup Cendawan Butang
- Produk Tenusu
1 bottle Susu Kultur
150ml Air Tonik - Buah
160g Betik
Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan
Calories
496.8 kcal
Carbohydrate
77.7 g
Fat
8.7 g
Protein
26.9 g
Set Hidangan
- Keledek Bakar
- Papilote Ikan Kod
- Sup Cendawan Butang
- Produk Tenusu
1 bottle Susu Kultur
150ml Air Tonik - Buah
160g Betik
Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan
Calories
601.3 kcal
Carbohydrate
77.7 g
Fat
13.7 g
Protein
41.7 g
Set Hidangan
- Keledek Bakar
- Papilote Ikan Kod
- Sup Cendawan Butang
- Produk Tenusu
1 bottle Susu Kultur
150ml Air Tonik - Buah
160g Betik
Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan
Calories
701.4 kcal
Carbohydrate
82.4 g
Fat
19.1 g
Protein
50.0 g
Keledek Bakar
Bahan-bahan
130 g | Keledek |
Cara Menyediakan
- Potong kecil dan bakar sehingga lembut.
Papilote Ikan Kod
Bahan-bahan
Bahan-bahan A: mentega bawang putih dan limau | |
---|---|
2 sudu kecil | Mentega lembut tanpa garam |
1/2 sudu kecil | Bawang putih cincang |
1 biji | Limau |
1/4 sudu kecil | Garam |
Bahan-bahan B: | |
---|---|
180 g | Ikan Kod |
3/4 sudu kecil | TUMIX® Perencah Pati Ikan Bilis |
15 g | Hirisan lobak merah |
20 g | Bok choy |
15 g | Hirisan bawang mewah |
5 g | Hirisan halia |
1 sudu kecil | Minyak kepala sawit |
2 hiris | Lemon |
Cara Menyediakan
- Campurgaul bahan-bahan (A) sehingga rata.
- Perap ikan dengan TUMIX® Perencah Pati Ikan Bilis
- Letakkan lobak merah, bok choy, bawang merah dan halia di atas kertas parchment.
- Letakkan ikan di atas sayur-sayuran dan sapukan mentega bawang putih limau pada ikan.
- Letakkan lemon di atas ikan dan tutup menggunakan kertas parchment.
- Bakar di dalam suhu 200’C selama 15 minit atau sehingga masak.
Sup Cendawan Butang
Bahan-bahan
1/2 sudu kecil | Mentega |
2 ulas | Bawang putih, dihiris |
2 sudu besar | Bawang merah, dihiris |
50 g | Lobak merah |
6 biji | Cendawan butang |
250 ml | Air |
1 sudu kecil | TUMIX® Perencah Pati Ayam |
Cara Menyediakan
- Cairkan mentega, kacau goreng bawang putih dan bawang merah.
- Masukkan lobak merah dan cendawan, kacau rata.
- Masukkan air dan TUMIX® Perencah Pati Ayam, reneh sehingga lobak lembut.
Keledek Bakar
Bahan-bahan
130 g | Keledek |
Cara Menyediakan
- Potong kecil dan bakar sehingga lembut.
Papilote Ikan Kod
Bahan-bahan
Bahan-bahan A: mentega bawang putih dan limau | |
---|---|
1/2 sudu kecil | Mentega putih tanpa garam |
1/2 sudu kecil | Bawang putih cincang |
1/2 biji | Limau |
1/4 sudu kecil | garam |
Bahan-bahan B: | |
---|---|
145 g | Ikan kod |
1/2 sudu kecil | TUMIX® Perencah Pati Ikan Bilis |
15 g | Hirisan lobak merah |
20 g | Bok choy |
15 g | Hirisan bawang merah |
5 g | Hirisan halia |
1 sudu kecil | Minyak kepala sawit |
2 hiris | Lemon |
Cara Menyediakan
- Campurgaul bahan-bahan (A) sehingga rata.
- Perap ikan dengan TUMIX® Perencah Pati Ikan Bilis
- Letakkan lobak merah, bok choy, bawang merah dan halia di atas kertas parchment.
- Letakkan ikan di atas sayur-sayuran dan sapukan mentega bawang putih limau pada ikan.
- Letakkan lemon di atas ikan dan tutup menggunakan kertas parchment.
- Bakar di dalam suhu 200’C selama 15 minit atau sehingga masak.
Sup Cendawan Butang
Bahan-bahan
1/2 sudu kecil | Mentega |
2 ulas | Bawang putih, dihiris |
2 sudu besar | Bawang merah, dihiris |
50 g | Lobak merah |
6 biji | Cendawan butang |
250 ml | Air |
1 sudu kecil | TUMIX® Perencah Pati Ayam |
Cara Menyediakan
- Cairkan mentega, kacau goreng bawang putih dan bawang merah.
- Masukkan lobak merah dan cendawan, kacau rata.
- Masukkan air dan TUMIX® Perencah Pati Ayam, reneh sehingga lobak lembut.
Keledek Bakar
Bahan-bahan
145 g | Keledek |
Cara Menyediakan
- Potong kecil dan bakar sehingga lembut.
Papilote Ikan Kod
Bahan-bahan
Bahan-bahan A: mentega bawang putih dan limau | |
---|---|
1/2 sudu kecil | Mentega lembut tanpa garam |
1/2 sudu kecil | Bawang putih cincang |
1/2 biji | Limau |
1/4 sudu kecil | Garam |
Bahan-bahan B: | |
---|---|
80 g | Ikan kod |
1/4 sudu kecil | TUMIX® Perencah Pati Ikan Bilis |
15 g | Hirisan lobak merah |
20 g | Bok choy |
15 g | Hirisan bawang merah |
5 g | Hirisan halia |
1 sudu kecil | Minyak kepala sawit |
2 hiris | Lemon |
Cara Menyediakan
- Campurgaul bahan-bahan (A) sehingga rata.
- Perap ikan dengan TUMIX® Perencah Pati Ikan Bilis
- Letakkan lobak merah, bok choy, bawang merah dan halia di atas kertas parchment.
- Letakkan ikan di atas sayur-sayuran dan sapukan mentega bawang putih limau pada ikan.
- Letakkan lemon di atas ikan dan tutup menggunakan kertas parchment.
- Bakar di dalam suhu 200’C selama 15 minit atau sehingga masak.
Sup Cendawan Butang
Bahan-bahan
1/2 sudu kecil | Mentega |
2 ulas | Bawang putih, dihiris |
2 sudu besar | Bawang merah, dihiris |
50 g | Lobak merah |
6 biji | Cendawan butang |
250 ml | Air |
1 sudu kecil | TUMIX® Perencah Pati Ayam |
Cara Menyediakan
- Cairkan mentega, kacau goreng bawang putih dan bawang merah.
- Masukkan lobak merah dan cendawan, kacau rata.
- Masukkan air dan TUMIX® Perencah Pati Ayam, reneh sehingga lobak lembut.
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
TUMIX® Chicken Stock Recipes
TUMIX® Anchovy Stock Recipes