Spageti Bolognese

Spageti Bolognese
recipe-cook-time
5 orang
Play Video Tonton Video Memasak
Ingredients
Bahan-bahan
1 paket (500gm) Spageti
50 g Mentega (untuk memasak)
4 ulas Bawang Putih (dicincang)
2 biji Bawang Besar (dicincang halus)
1 tin (430gm) Pes Pekat Tomato
150 g Cendawan Butang Tin (dibelah dua)
500 g Dada Ayam (dicincang)
20 ml Susu
1 batang Lobak Merah (dicincang halus)
1 batang Bawang Perai (leek) (dipotong dadu halus)
2 biji Tomato (dibuang biji dan dicincang dadu)
2 sudu besar TUMIX® Perencah Pati Ayam
2 sudu kecil Keju Parmesan
½ sudu kecil Oregano (ikut suka)
½ sudu kecil Paprika (ikut suka)
200 ml Air
Method
Cara Menyediakan
  1. Didihkan air dan masak spageti mengikut arahan paket.
  2. Tips: Tambahkan TUMIX® Perencah Pati Ayam (1 sudu teh) untuk rasa lebih baik.
  3. Panaskan periuk dan cairkan mentega.
  4. Masukkan bawang putih, bawang besar dan pes tomato dan tumis sehingga harum.
  5. Masukkan cendawan butang, daging cincang dan susu. Gaul rata.
  6. Masukkan sayur-sayuran, oregano dan paprika.
  7. Taburkan TUMIX® Perencah Pati Ayam dan keju Parmesan, masak sehingga daging empuk.
  8. Hidangkan dengan spageti dan taburkan keju Parmesan.
Product Used
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
TUMIX® Chicken Stock Recipes
TUMIX® Chicken Stock Recipes
E-commerce icon
Shop Ajinomoto Product Now!
banner-footer.jpg