Sup Kentang dan Kubis Daun dengan Sosej Ayam

Anda sudah menjadi ahli?

Jadilah ahli kelab
yang menyeronokkan ini
untuk lebih banyak tip
masakan dan aktiviti PERCUMA

Bahan:
300 g Sosej ayam
6 nos Bawang merah kecil
4 nos Bawang putih
6 nos Kentang besar, dipotong dadu
2-3 cup Kubis daun
3 sudu besar Perencah Pati Ayam TUMIX® dicampurkan dengan 6 cawan air panas
2 sudu besar Cuka balsam
4 biji Tomato
1 sudu kecil Sos pedas
Cara Menyediakan

1. Panaskan sedikit minyak, masak sosej untuk memekatkan lemaknya.
2. Masukkan bawang merah kecil dan masak selama 2 minit.
3. Tambah bawang putih dan kentang, masak selama 2 minit lagi.
4. Gabungkan kubis daun yang telah dipotong dan tumis seketika.
5. Masukkan perencah pati ayam dan cuka.
6. Rendahkan api, tutup tudung kuali dan reneh selama 1 jam.
7. Masukkan tomato dan sos pedas, kemudian masak selama 10 minit.

Kongsi Artikel Ini