Puding Pisang & Jagung
Keterangan Resipi
Puding Pisang & Jagung
Bahan-bahan
Bahan-bahan (A):
8-10 peket kecil | Pemanis Kalori Rendah Pal Sweet® |
½ tin | Jagung berkrim |
4 biji | Pisang, dihiris 8 setiap biji |
Sedikit | Daun pisang |
Bahan-bahan (B):
100 g | Tepung kacang hijau (Hoen Kwe Flour) |
600 ml | Air |
150 g | Santan |
Cara Menyediakan
- Satukan semua bahan (B). Gaul sekata dan masak pada suhu rendah hingga memekat. Padam api.
- Masukkan Pemanis Kalori Rendah Pal Sweet® dan jagung berkrim.
- Bersihkan daun pisang, potong kepada 16 keping yang berukuran 5 x 8 inci.
- Letakkan 2 sudu besar campuran tepung kacang hijau di atas sekeping daun. Tambah 2 hirisan pisang. Balut dan simpan dalam peti sejuk. Hidang.
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
Pal Sweet® Recipes