Puding Pisang & Jagung

Puding Pisang & Jagung
Description
Keterangan Resipi

Puding Pisang & Jagung

Ingredients
Bahan-bahan

Bahan-bahan (A):

8-10 peket kecil Pemanis Kalori Rendah Pal Sweet®
½ tin Jagung berkrim
4 biji Pisang, dihiris 8 setiap biji
Sedikit Daun pisang

Bahan-bahan (B):

100 g Tepung kacang hijau (Hoen Kwe Flour)
600 ml Air
150 g Santan
Method
Cara Menyediakan
  1. Satukan semua bahan (B). Gaul sekata dan masak pada suhu rendah hingga memekat. Padam api.
  2. Masukkan Pemanis Kalori Rendah Pal Sweet® dan jagung berkrim.
  3. Bersihkan daun pisang, potong kepada 16 keping yang berukuran 5 x 8 inci.
  4. Letakkan 2 sudu besar campuran tepung kacang hijau di atas sekeping daun. Tambah 2 hirisan pisang. Balut dan simpan dalam peti sejuk. Hidang.
Product Used
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
Pal Sweet® Recipes
Pal Sweet® Recipes
E-commerce icon
Shop Ajinomoto Product Now!
banner-footer.jpg