Anda sudah menjadi ahli?

Jadilah ahli kelab
yang menyeronokkan ini
untuk lebih banyak tip
masakan dan aktiviti PERCUMA

hubungi-kami

Puding Pisang & Jagung

Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
Pal Sweet®
Ajinomoto Malaysia
Keterangan Resipi

Puding Pisang & Jagung

Bahan-bahan
Bahan-bahan (A):
8-10 peket kecil Pemanis Kalori Rendah Pal Sweet®
½ tin Jagung berkrim
4 biji Pisang, dihiris 8 setiap biji
Sedikit Daun pisang
Bahan-bahan (B):
100 g Tepung kacang hijau (Hoen Kwe Flour)
600 ml Air
150 g Santan
Cara Menyediakan
1. Satukan semua bahan (B). Gaul sekata dan masak pada suhu rendah hingga memekat. Padam api.
2. Masukkan Pemanis Kalori Rendah Pal Sweet® dan jagung berkrim.
3. Bersihkan daun pisang, potong kepada 16 keping yang berukuran 5 x 8 inci.
4. Letakkan 2 sudu besar campuran tepung kacang hijau di atas sekeping daun. Tambah 2 hirisan pisang. Balut dan simpan dalam peti sejuk. Hidang.
Kembali ke Senarai Resipi
Ajinomoto Product