Roti Jala dengan Sos Madu Santan

Roti Jala dengan Sos Madu Santan
Description
Keterangan Resipi

Roti Jala dengan Sos Madu Santan

Ingredients
Bahan-bahan
150 g Tepung naik sendiri
¼ sudu teh Garam
2 biji (kecil) Telur, dipukul ringan
50 ml Santan
200 ml Air

Bahan-bahan: sos

170 ml Santan
1½ sudu besar Madu
1/8 sudu teh Garam
1 paket Pemanis Pal Sweet®
½ sudu teh Tepung jagung
3 helai Daun limau purut
Method
Cara Menyediakan
  1. Campur-gaul tepung dan garam dalam mangkuk. Di dalam mangkuk berasingan, pukul santan, air dan telur dengan pemukul telur.
  2. Buat satu lubang di tengah-tengah tepung dan secara perlahan-lahan, tuang campuran telur. Pukul sehingga adunan cair halus terbentuk. Tapis adunan dan singkirkan sebarang bahan pejal jika ada.
  3. Sapu kuali tanpa lekat dengan sedikit minyak, panaskan dengan suhu sederhana. Dengan perlahan-lahan, curah adunan cair secara bulatan untuk membentuk jala. Biar sehingga masak.
  4. Penyediaan sos: Pada suhu rendah, satukan santan, madu, garam, tepung jagung dan daun limau purut dalam periuk. Kacau selama 3 – 4 minit, atau sehingga sos memekat. Padam api dan taburkan Pemanis Pal Sweet®.
Product Used
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
Pal Sweet® Recipes
Pal Sweet® Recipes
E-commerce icon
Shop Ajinomoto Product Now!
banner-footer.jpg