Sayur Campur Kacang Buncis
6 orang
Tonton Video Memasak
Keterangan Resipi
Kacang Buncis adalah sayuran yang sedap dan serba boleh yang boleh dimasukkan ke dalam banyak hidangan. Ia bukan sahaja mudah untuk disediakan, tetapi ia juga menyediakan banyak nutrisi, menjadikannya sayuran yang ideal untuk sebarang masakan.
Jika anda sedang mencari idea masakan terbaru, mari cuba Resepi Sayur Campur Kacang Buncis daripada Ajinomoto Malaysia. Resepi ini adalah antara hidangan sayur yang lazat dan boleh dihidangkan sebagai hidangan utama atau dimakan begitu sahaja.
Bahan-bahan
1 ½ sudu besar | Minyak masak |
1 | Bawang besar, dipotong |
2 ulas | Bawang putih, dihiris |
½ inci | Halia, dihiris |
150 g | Isi ayam, dipotong kecil |
1 ½ sudu besar | Sos tiram |
1 sudu kecil | Kepingan serbuk cili |
300 g | Kacang buncis, dipotong serong |
80 g | Jagung muda, dipotong serong |
½ cawan | Air panas |
½ sudu kecil | AJI-NO-MOTO® |
1 ½ sudu kecil | Garam |
100 g | Tomato, dipotong besar |
Cara Menyediakan
- Panaskan minyak, tumis bawang besar, bawang putih dan halia sehingga wangi.
- Masukkan ayam dan sos tiram. Kacau sehingga ayam separuh masak.
- Masukkan serbuk cili dan kacau goreng seketika.
- Masukkan kacang buncis dan jagung muda.
- Masukkan air panas dan perasakan dengan AJI-NO-MOTO® dan garam. Kacau dan didihkan sehingga sayuran masak.
- Masukkan tomato. Kacau sebentar dan sedia untuk dihidang.
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
AJI-NO-MOTO® Recipes