Sayur Campur Kacang Buncis

Resepi Sayur Campur Kacang Buncis
recipe-cook-time
6 orang
Play Video Tonton Video Memasak
Description
Keterangan Resipi

Kacang Buncis adalah sayuran yang sedap dan serba boleh yang boleh dimasukkan ke dalam banyak hidangan. Ia bukan sahaja mudah untuk disediakan, tetapi ia juga menyediakan banyak nutrisi, menjadikannya sayuran yang ideal untuk sebarang masakan.

Jika anda sedang mencari idea masakan terbaru, mari cuba Resepi Sayur Campur Kacang Buncis daripada Ajinomoto Malaysia. Resepi ini adalah antara hidangan sayur yang lazat dan boleh dihidangkan sebagai hidangan utama atau dimakan begitu sahaja.

Ingredients
Bahan-bahan
1 ½ sudu besar Minyak masak
1 Bawang besar, dipotong
2 ulas Bawang putih, dihiris
½ inci Halia, dihiris
150 g Isi ayam, dipotong kecil
1 ½ sudu besar Sos tiram
1 sudu kecil Kepingan serbuk cili
300 g Kacang buncis, dipotong serong
80 g Jagung muda, dipotong serong
½ cawan Air panas
½ sudu kecil AJI-NO-MOTO®
1 ½ sudu kecil Garam
100 g Tomato, dipotong besar
Method
Cara Menyediakan
  1. Panaskan minyak, tumis bawang besar, bawang putih dan halia sehingga wangi.
  2. Masukkan ayam dan sos tiram. Kacau sehingga ayam separuh masak.
  3. Masukkan serbuk cili dan kacau goreng seketika.
  4. Masukkan kacang buncis dan jagung muda.
  5. Masukkan air panas dan perasakan dengan AJI-NO-MOTO® dan garam. Kacau dan didihkan sehingga sayuran masak.
  6. Masukkan tomato. Kacau sebentar dan sedia untuk dihidang.
Product Used
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
AJI-NO-MOTO® Recipes
AJI-NO-MOTO® Recipes
E-commerce icon
Shop Ajinomoto Product Now!
banner-footer.jpg