Sayur Campuran Hainan

Sayur Campuran Hainan
recipe-cook-time
10 orang
Description
Keterangan Resipi

Sayur Campuran Hainan

Ingredients
Bahan-bahan
2 sudu besar Minyak masak
10 g Halia, dihiris
10 g Cendawan hitam kering, direndam
40 g Bunga lili kering, direndam dan disimpul
100 g Lobak merah, dihiris
500 g Kubis panjang, dipotong
20 g Tauhu kering, dipotong segi empat sederhana dan digoreng
1 Lik (daun bawang kucai), dihiris serong
5 Kurma merah
1 sudu kecil AJI-NO-MOTO®
1 sudu kecil Garam
2 sudu besar Kicap cair
1½ sudu besar Sos tiram
500 ml Air
125 g Cendawan shimeji hitam
125 g Cendawan shimeji putih
50 g Suhun, direndam
Method
Cara Menyediakan
  1. Panaskan minyak, tumis halia hingga wangi.
  2. Masukkan cendawan hitam, bunga lili kering dan lobak merah, tumis seketika.
  3. Masukkan kubis panjang, tauhu kering, lik dan kurma merah, goreng hingga separuh masak.
  4. Perasakan dengan AJI-NO-MOTO®, garam, kicap cair dan sos tiram.
  5. Masukkan air dan reneh seketika sehingga sayur-sayuran menjadi lembut.
  6. Masukkan cendawan shimeji dan suhun. Gaul rata.
  7. Sedia dihidangkan.
Product Used
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
AJI-NO-MOTO® Recipes
AJI-NO-MOTO® Recipes
E-commerce icon
Shop Ajinomoto Product Now!
banner-footer.jpg