Sayur Campuran Hainan
10 orang
Keterangan Resipi
Sayur Campuran Hainan
Bahan-bahan
2 sudu besar | Minyak masak |
10 g | Halia, dihiris |
10 g | Cendawan hitam kering, direndam |
40 g | Bunga lili kering, direndam dan disimpul |
100 g | Lobak merah, dihiris |
500 g | Kubis panjang, dipotong |
20 g | Tauhu kering, dipotong segi empat sederhana dan digoreng |
1 | Lik (daun bawang kucai), dihiris serong |
5 | Kurma merah |
1 sudu kecil | AJI-NO-MOTO® |
1 sudu kecil | Garam |
2 sudu besar | Kicap cair |
1½ sudu besar | Sos tiram |
500 ml | Air |
125 g | Cendawan shimeji hitam |
125 g | Cendawan shimeji putih |
50 g | Suhun, direndam |
Cara Menyediakan
- Panaskan minyak, tumis halia hingga wangi.
- Masukkan cendawan hitam, bunga lili kering dan lobak merah, tumis seketika.
- Masukkan kubis panjang, tauhu kering, lik dan kurma merah, goreng hingga separuh masak.
- Perasakan dengan AJI-NO-MOTO®, garam, kicap cair dan sos tiram.
- Masukkan air dan reneh seketika sehingga sayur-sayuran menjadi lembut.
- Masukkan cendawan shimeji dan suhun. Gaul rata.
- Sedia dihidangkan.
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
AJI-NO-MOTO® Recipes