Set Bihun Goreng Singapura

Set Bihun Goreng Singapura
Set Bihun Goreng Singapura
Set Bihun Goreng Singapura
40 minit
recipe-cook-time
1 hidangan lengkap set Bihun Goreng Singapura
Description
Keterangan Resipi

Bihun Goreng Singapura ialah hidangan mi tumis yang popular dan berperisa dalam masakan Singapura. Hidangan ini terkenal dengan gabungan tekstur dan rasa yang meriah, ia sering dicampur dengan sayur-sayuran, telur dan daging atau makanan laut.

Sila Buat Pilihan
Intensiti
Method
Set Meal
  • Bihun Goreng Singapura
  • Sup Bayan Merah dan Fucuk
  • Produk Tenusu
    150 ml Susu kultur berperisa beri
  • Buah
    60 g Tembikai kuning

Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan

Calories
Calories
555.6 kcal
Carbohydrate
Carbohydrate
69.9 g
Fat
Fat
13.8 g
Protein
Protein
38.0 g
Method
Set Meal
  • Bihun Goreng Singapura
  • Sup Bayan Merah dan Fucuk
  • Produk Tenusu
    150 ml Susu kultur berperisa beri
  • Buah
    60 g Tembikai kuning

 

Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan

Calories
Calories
673.0 kcal
Carbohydrate
Carbohydrate
78.6 g
Fat
Fat
15.7 g
Protein
Protein
54.3 g
Method
Set Meal
  • Bihun Goreng Singapura
  • Sup Bayan Merah dan Fucuk
  • Produk Tenusu
    150 ml Susu kultur berperisa beri
  • Buah
    60 g Tembikai kuning

 

 

Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan

Calories
Calories
853.5 kcal
Carbohydrate
Carbohydrate
88.2 g
Fat
Fat
23.4 g
Protein
Protein
72.6 g
Bihun Goreng Singapura
Ingredients
Bahan-bahan
40 g Bihun, direndam sehingga lembut dan ditapis
1/2 sudu besar Minyak masak
5 ekor Udang, dikupas kulit dan dibersihkan
30 g Isi ayam, dipotong dadu
1/2 keping Kek ikan, dihiris
20 g Lobak merah, dihiris memanjang
20 g Kubis, dihiris
5 g Daun bawang, dihiris 3 cm
1 biji Telur
1/4 cawan Air
1 sudu besar Seri-Aji® Perencah Nasi Goreng Cina 26g
Method
Cara Menyediakan
  1. Panaskan minyak masak, tumis udang, isi ayam dan kek ikan. Goreng sehingga masak.
  2. Masukkan lobak merah, kubis dan daun bawang, kacau goreng seketika.
  3. Ketepikan kesemua bahan di dalam kuali, masukkan telur dan kacau sehingga masak.
  4. Masukkan bihun, air dan tabur Seri-Aji®, gaul rata.
  5. Kacau goreng sehingga masak sepenuhnya. Sedia untuk dihidang.
Sup Bayam Merah dan Fucuk
Ingredients
Bahan-bahan
250 ml Air
1½ sudu kecil TUMIX® Perencah Pati Ikan Bilis
4 ekor Ikan bilis
10 g Bawang putih cincang
5 g Fucuk (tauhu kering), rendam air
20 g Bayam merah, dipotong 1 inci
Sedikit Hirisan lobak merah, hiasan
Sedikit Bawang goreng, hiasan
Sedikit Daun bawang, hiasan
Method
Cara Menyediakan
  1. Didihkan air, TUMIX®, ikan bilis, bawang putih dan fucuk.
  2. Masukkan bayam, biar sehingga bayam lembut.
  3. Hiaskan hidangan dengan hirisan nipis lobak merah, bawang goreng dan daun bawang.
Bihun Goreng Singapura
Ingredients
Bahan-bahan
50 g Bihun, direndam sehingga lembut dan ditapis
1/2 sudu besar Minyak masak
5 ekor Udang, dikupas kulit dan dibersihkan
50 g Isi ayam, dipotong dadu
1/2 keping Kek ikan, dihiris
20 g Lobak merah, dihiris memanjang
20 g Kubis, dihiris
5 g Daun bawang, dihiris 3 cm
1 biji Telur
1/4 cawan Air
1 sudu besar Seri-Aji® Perencah Nasi Goreng Cina 26g
Method
Cara Menyediakan
  1. Panaskan minyak masak, tumis udang, isi ayam dan kek ikan. Goreng sehingga masak.
  2. Masukkan lobak merah, kubis dan daun bawang, kacau goreng seketika.
  3. Ketepikan kesemua bahan di dalam kuali, masukkan telur dan kacau sehingga masak.
  4. Masukkan bihun, air dan tabur Seri-Aji®, gaul rata.
  5. Kacau goreng sehingga masak sepenuhnya. Sedia untuk dihidang.
Sup Bayam Merah dan Fucuk
Ingredients
Bahan-bahan
250 ml Air
1½ sudu kecil TUMIX® Perencah Pati Ikan Bilis
4 ekor Ikan bilis
10 g Bawang putih cincang
5 g Fucuk (tauhu kering), rendam air
20 g Bayam merah, dipotong 1 inci
Sedikit Hirisan lobak merah, hiasan
Sedikit Bawang goreng, hiasan
Sedikit Daun bawang, hiasan

 

Method
Cara Menyediakan
  1. Boil water, TUMIX®, anchovies, garlic and fucuk
  2. Add the spinach, let it be until the spinach is soft
  3. Garnish the dish with carrot, fried onion and spring onion.

 

Bihun Goreng Singapura
Ingredients
Bahan-bahan
40 g Bihun, direndam sehingga lembut dan ditapis
1/2 sudu besar Minyak masak
5 ekor Udang, dikupas kulit dan dibersihkan
30 g Isi ayam, dipotong dadu
1/2 keping Kek ikan, dihiris
20 g Lobak merah, dihiris memanjang
20 g Kubis, dihiris
5 g Daun bawang, dihiris 3 cm
1 biji Telur
1/4 cawan Air
1 sudu besar Seri-Aji® Perencah Nasi Goreng Cina 26g
Method
Cara Menyediakan
  1. Panaskan minyak masak, tumis udang, isi ayam dan kek ikan. Goreng sehingga masak.
  2. Masukkan lobak merah, kubis dan daun bawang, kacau goreng seketika.
  3. Ketepikan kesemua bahan di dalam kuali, masukkan telur dan kacau sehingga masak.
  4. Masukkan bihun, air dan tabur Seri-Aji®, gaul rata.
  5. Kacau goreng sehingga masak sepenuhnya. Sedia untuk dihidang.

 

Sup Bayam Merah dan Fucuk
Ingredients
Bahan-bahan
250 ml Air
1½ sudu kecil TUMIX® Perencah Pati Ikan Bilis
4 ekor Ikan bilis
10 g Bawang putih cincang
5 g Fucuk (tauhu kering), rendam air
20 g Bayam merah, dipotong 1 inci
Sedikit Hirisan lobak merah, hiasan
Sedikit Bawang goreng, hiasan
Sedikit Daun bawang, hiasan
Method
Cara Menyediakan
  1. Didihkan air, TUMIX®, ikan bilis, bawang putih dan fucuk.
  2. Masukkan bayam, biar sehingga bayam lembut.
  3. Hiaskan hidangan dengan hirisan nipis lobak merah, bawang goreng dan daun bawang.
Product Used
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
Seri-Aji® Chicken Flavour Fried Rice Recipes
Seri-Aji® Chicken Flavour Fried Rice Recipes
TUMIX® Chicken Stock Recipes
TUMIX® Chicken Stock Recipes
E-commerce icon
Shop Ajinomoto Product Now!
banner-footer.jpg