Set Mi Goreng



50 minit

1 Hidangan

Mi Goreng adalah hidangan yang terkenal di Malaysia, mi dimasak dengan pelbagai bahan seperti daging ayam, udang & sayur-sayuran. Ia adalah menu yang ringkas, lengkap dan lazat.
Sila Buat Pilihan
Intensiti
Rendah
Sederhana
Tinggi

- Mi Goreng
- Sup ABC
- Puding Buah Naga
Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan

Calories
523.0 kcal

Carbohydrate
72.7 g

Fat
12.5 g

Protein
29.8 g

- Mi Goreng
- Sup ABC
- Puding Buah Naga
Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan

Calories
620.0 kcal

Carbohydrate
81.2 g

Fat
16.2 g

Protein
37.4 g

- Mi Goreng
- Sup ABC
- Puding Buah Naga
Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan

Calories
729 kcal

Carbohydrate
86.7 g

Fat
20.8 g

Protein
48.9 g
Mi Goreng

1 sudu kecil | Minyak masak |
1 sudu kecil | Bawang merah cincang |
½ sudu kecil | Bawang putih cincang |
1 sudu kecil | Pes cili |
30 g | Isi ayam, dipotong dadu |
30 g | Udang, dibuang kulit |
40 g | Lobak merah, dihiris halus |
40 g | Choy sum, dihiris |
9 ketul | Bebola ikan, dipotong separuh |
50 g | Mi kuning |
30 g | Taugeh, dibuang ekornya |
1 biji | Telur |
1 tangkai | Daun bawang, dihiris |
½ biji | Cili merah, dihiris |
Bahan-bahan A: sos
½ tbsp | Kicap manis |
1 tbsp | Sos tomato |
1 tbsp | Sos tiram |
1 tbsp | Sos Cili |
1/2 tsp | TUMIX® Perencah Pati Ayam |

- Panaskan minyak, tumis bawang merah, bawang putih dan pes cili sehingga naik bau.
- Masukkan ayam, kacau sehingga bertukar warna.
- Masukkan udang dan lobak merah, masak selama 1 minit.
- Masukkan bahan-bahan sos (A), choy sum, bebola ikan, mi kuning dan taugeh. Kacau rata.
- Masukkan telur, kacau sebati.
- Dihidang bersama daun bawang dan cili merah.
Sup ABC

1 ½ cawan | Air |
1 sudu kecil | TUMIX® Perencah Pati Ayam |
50 g | Kentang, dipotong dadu |
70 g | Lobak merah, dipotong dadu |
30 g | Jagung muda |
½ medium | Tomato, dipotong baji |
½ medium | Onion, dipotong baji |
½ sudu kecil | AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa |

- Didihkan ke semua bahan-bahan.
- Tutup dan reneh selama 20-30 minit.
- Dihidang panas.
Puding Buah Naga

200 ml | Air |
50 ml | Susu rendah lemak |
½ sudu kecil | Serbuk agar-agar |
2 paket kecil | Pemanis Pal Sweet® |
75 g | Buah naga, dilenyekkan |
1 sudu kecil | Jus limau nipis |

- Didihkan air, susu dan serbuk agar-agar. Kacau sentiasa.
- Tutup api, masukkan Pal Sweet® dan buah naga.
- Tuang kedalam bekas dan biarkan ia set dan sejuk.
- Dihidang bersama jus limau nipis.
Mi Goreng

1 sudu kecil | Minyak masak |
1 sudu kecil | Bawang merah cincang |
½ sudu kecil | Bawang putih cincang |
1 sudu kecil | Pes cili |
50 g | Isi ayam, dipotong dadu |
50 g | Udang, dibuang kulit |
40 g | Lobak merah, dihiris halus |
40 g | Choy sum, dihiris |
9 ketul | Bebola ikan, dipotong separuh |
60 g | Mi kuning |
30 g | Taugeh, dibuang ekornya |
1 biji | Telur |
1 tangkai | Daun bawang, dihiris |
½ biji | Cili merah, dihiris |
Bahan-bahan A: sos
½ tbsp | Kicap manis |
1 tbsp | Sos tomato |
1 tbsp | Sos tiram |
1 tbsp | Sos Cili |
1 tsp | TUMIX® Perencah Pati Ayam |

- Panaskan minyak, tumis bawang merah, bawang putih dan pes cili sehingga naik bau.
- Masukkan ayam, kacau sehingga bertukar warna.
- Masukkan udang dan lobak merah, masak selama 1 minit.
- Masukkan bahan-bahan sos (A), choy sum, bebola ikan, mi kuning dan taugeh. Kacau rata.
- Masukkan telur, kacau sebati.
- Dihidang bersama daun bawang dan cili merah.
Sup ABC

1 ½ cawan | Air |
1 sudu kecil | TUMIX® Perencah Pati Ayam |
50 g | Kentang, dipotong dadu |
70 g | Lobak merah, dipotong dadu |
30 g | Jagung muda |
½ medium | Tomato, dipotong baji |
½ medium | Onion, dipotong baji |
½ sudu kecil | AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa |

- Didihkan ke semua bahan-bahan.
- Tutup dan reneh selama 20-30 minit.
- Dihidang panas.
Puding Buah Naga

200 ml | Air |
50 ml | Susu rendah lemak |
½ sudu kecil | Serbuk agar-agar |
2 paket kecil | Pemanis Pal Sweet® |
75 g | Buah naga, dilenyekkan |
1 sudu kecil | Jus limau nipis |

- Didihkan air, susu dan serbuk agar-agar. Kacau sentiasa.
- Tutup api, masukkan Pal Sweet® dan buah naga.
- Tuang kedalam bekas dan biarkan ia set dan sejuk.
- Dihidang bersama jus limau nipis.
Mi Goreng

1 ½ sudu kecil | Minyak masak |
1 sudu kecil | Bawang merah cincang |
½ sudu kecil | Bawang putih cincang |
1 sudu kecil | Pes cili |
100 g | Isi ayam, dipotong dadu |
80 g | Udang, dibuang kulit |
40 g | Lobak merah, dihiris halus |
40 g | Choy sum, dihiris |
9 ketul | Bebola ikan, dipotong separuh |
80 g | Mi kuning |
30 g | Taugeh, dibuang ekornya |
1 biji | Telur |
1 tangkai | Daun bawang, dihiris |
½ biji | Cili merah, dihiris |
Bahan-bahan A: sos
½ tbsp | Kicap manis |
1 tbsp | Sos tomato |
1 tbsp | Sos tiram |
1 tbsp | Sos Cili |
1 ½ tsp | TUMIX® Perencah Pati Ayam |

- Panaskan minyak, tumis bawang merah, bawang putih dan pes cili sehingga naik bau.
- Masukkan ayam, kacau sehingga bertukar warna.
- Masukkan udang dan lobak merah, masak selama 1 minit.
- Masukkan bahan-bahan sos (A), choy sum, bebola ikan, mi kuning dan taugeh. Kacau rata.
- Masukkan telur, kacau sebati.
- Dihidang bersama daun bawang dan cili merah.
Sup ABC

1 ½ cawan | Air |
1 sudu kecil | TUMIX® Perencah Pati Ayam |
50 g | Kentang, dipotong dadu |
70 g | Lobak merah, dipotong dadu |
30 g | Jagung muda |
½ medium | Tomato, dipotong baji |
½ medium | Onion, dipotong baji |
½ sudu kecil | AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa |

- Didihkan ke semua bahan-bahan.
- Tutup dan reneh selama 20-30 minit.
- Dihidang panas.
Puding Buah Naga

200 ml | Air |
50 ml | Susu rendah lemak |
½ sudu kecil | Serbuk agar-agar |
2 paket kecil | Pemanis Pal Sweet® |
75 g | Buah naga, dilenyekkan |
1 sudu kecil | Jus limau nipis |

- Didihkan air, susu dan serbuk agar-agar. Kacau sentiasa.
- Tutup api, masukkan Pal Sweet® dan buah naga.
- Tuang kedalam bekas dan biarkan ia set dan sejuk.
- Dihidang bersama jus limau nipis.






