Telur Dadar Bawang Merah
10 minit
5 Hidangan
Keterangan Resipi
Telur Dadar merupakan hidangan yang sangat serba boleh, kerana anda boleh mencampurkan bahan kegemaran anda seperti cili padi, daun bawang, bawang, putih, atau apa-apa jenis sayur-sayuran yang ada.
Bagi mereka yang mencari cara buat Telur Dadar Bawang Merah yang gebu, tebal, dan lazat, berikut adalah resepi daripada Ajinomoto Malaysia. Semua bahan yang diperlukan ialah beberapa biji telur, sedikit sayur-sayuran, dan penambah perasa AJI-NO-MOTO® untuk memasak Resepi Telur Dadar Bawang Merah ini.
Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan
Calories
94.0 kcal
Carbohydrate
2.0 g
Protein
8.0 g
Fat
6.0 g
Sodium
463.0 mg
Bahan-bahan
5 | Telur |
½ sudu besar | Kicap cair |
¾ sudu kecil | AJI-NO-MOTO® |
¾ sudu kecil | Garam |
½ biji | Bawang besar, hiris nipis |
Secukupnya | Minyak masak |
Cara Menyediakan
- Pukul telur bersama kicap cair, AJI-NO-MOTO®, garam dan bawang sehingga kembang.
- Panaskan minyak, tuangkan campuran telur. Goreng di kedua-dua belah sehingga garing.
- Dihidang panas bersama nasi putih.
Tips
Dengan penggunaan AJI-NO-MOTO®, ia dapat mengurangkan sekitar 25% natrium disamping itu dapat mengekalkan kelazatan hidangan.
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
AJI-NO-MOTO® Recipes