Telur Dadar Bawang Merah

Resepi Telur Dadar Bawang Merah yang Gebu, Tebal, dan Sedap
10 minit
recipe-cook-time
5 Hidangan
Description
Keterangan Resipi

Telur Dadar merupakan hidangan yang sangat serba boleh, kerana anda boleh mencampurkan bahan kegemaran anda seperti cili padi, daun bawang, bawang, putih, atau apa-apa jenis sayur-sayuran yang ada.

Bagi mereka yang mencari cara buat Telur Dadar Bawang Merah yang gebu, tebal, dan lazat, berikut adalah resepi daripada Ajinomoto Malaysia. Semua bahan yang diperlukan ialah beberapa biji telur,  sedikit sayur-sayuran, dan penambah perasa AJI-NO-MOTO® untuk memasak Resepi Telur Dadar Bawang Merah ini.

Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan

Calories
Calories
94.0 kcal
Carbohydrate
Carbohydrate
2.0 g
Protein
Protein
8.0 g
Fat
Fat
6.0 g
Sodium
Sodium
463.0 mg
Ingredients
Bahan-bahan
5 Telur
½ sudu besar Kicap cair
¾ sudu kecil AJI-NO-MOTO®
¾ sudu kecil Garam
½ biji Bawang besar, hiris nipis
Secukupnya Minyak masak
Method
Cara Menyediakan
  1. Pukul telur bersama kicap cair, AJI-NO-MOTO®, garam dan bawang sehingga kembang.
  2. Panaskan minyak, tuangkan campuran telur. Goreng di kedua-dua belah sehingga garing.
  3. Dihidang panas bersama nasi putih.
Method
Tips

Dengan penggunaan AJI-NO-MOTO®, ia dapat mengurangkan sekitar 25% natrium disamping itu dapat mengekalkan kelazatan hidangan.

Product Used
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
AJI-NO-MOTO® Recipes
AJI-NO-MOTO® Recipes
E-commerce icon
Shop Ajinomoto Product Now!
banner-footer.jpg